14.3 C
Amposta

La Ribera d’Ebre treballa per crear nou talent amb la formació de professionals en tecnologia 5G

Els alumnes del nou mòdul 5G de l'Institut de Móra d'Ebre inicien la part pràctica a la nau del Polígon del Molló

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquesta setmana, els alumnes del mòdul formatiu sobre Tecnologia 5G —dins el Cicle Formatiu de Tècnic en Sistemes Microinformàtics i Xarxes que imparteix l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre— han començat la part pràctica curricular a CoEbreLab 5G Rural. La nau industrial ubicada al Polígon del Molló de Móra, un laboratori, propietat del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha esdevingut el centre de referència d’ús i proves en 5G a la Catalunya rural gràcies a la implicació de la Generalitat de Catalunya, la Mobile World Capital Barcelona i la Fundació i2CAT, a través del projecte Àrees 5G.

Amb aquestes activitats pràctiques i la seua avaluació acaba el primer mòdul formatiu 5G, que ha servit de prova pilot per a introduir nous alumnes en el desenvolupament d’aquesta tecnologia a les Terres de l’Ebre. La iniciativa va iniciar-se fa un any fruit de la col·laboració de l’Institut de Ciències de l’Educació de la URV, Departament d’Educació i Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. “Alumnes, administració i empreses ens hem trobat per posar en pràctica coneixements i, perqué no dir-ho, somnis. Els alumnes del nostre territori seràn els primers que testaran aquest projecte, que si bé és poc de tangible, té una gran potencialitat. Treballem pel futur i i ho fem al costat dels més joves”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal.

El mòdul formatiu sobre tecnologia mòbil 5G ha ocupat 66 hores lectives dins del pla d’estudis del cicle de Sistemes Microinformàtics i Xarxes i i ha estat dividit en dues parts: una, centrada en la part del maquinari (desplegament de la xarxa, dispositius 5G, etc.) i, l’altra, dirigida especialment als servidors al núvol. La part teòrica s’ha desenvolupat dins de l’aula, i la part pràctica, que requereix material específic, a CoEbreLab 5G Rural.

Redacció

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -