14.3 C
Amposta

La Ribera d’Ebre, segona comarca catalana amb el risc de rebrot més baix després de superar dades extremes

Tots els municipis de la Ribera d'Ebre tenen risc baix de rebrot excepte dos

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El portal dadescovid.cat mostra diàriament un mapa amb els canvis comarcals i municipals de la pandèmia del coronavirus. Avui, 17 de setembre, el mapa que trobem en aquesta web sobre risc de rebrot per comarques i municipis és el següent:

Risc de rebrot per comarques
Risc de rebrot per municipis

Com es pot comprovar, la Ribera d’Ebre és la segona comarca de tot Catalunya amb el risc de rebrot més baix, després del Montsià. El risc de rebrot a la Ribera d’Ebre és mitjà-baix i és de 52, per davant de la Terra Alta, que malgrat i tenir també un risc mitjà-baix la xifra se situa al 62,55.

Aquesta comarca està pintada de color groc perquè dos dels catorze municipis tenen un risc més elevat. Concretament, Flix té un risc de rebrot molt alt (208,72) i Ascó un risc mitjà-baix (31,84). La resta de municipis de la comarca tenen un risc baix de rebrot, Miravet de 20,67 i tota la resta tenen risc zero: Benissanet, Garcia, Ginestar, Móra d’Ebre, Móra la Nova, La Palma d’Ebre, Riba-roja d’Ebre, Tivissa, La Torre de l’Espanyol i Vinebre.

La velocitat de propagació del virus també és de 0,49 a la Ribera d’Ebre, i també és de zero a tots els municipis excepte a Flix, a Ascó i a Móra la Nova que és baixa però se situa al 0,43 i a Miravet que és de 0,14.

Velocitat de propagació del virus per comarques
Velocitat de propagació del virus per municipis

La Ribera d’Ebre acumula, des de l’inici de la pandèmia, 164 casos confirmats per PCR i 207 si es tenen en compte la resta de proves, és a dir, 1 més respecte les dades d’ahir. En aquesta comarca ha mort una persona en total. El risc de rebrot té una clara tendència a la baixa des de finals d’agost i actualment és de 52,00. Per altra banda, la taxa de confirmats per PCR en els darrers set dies és de 28,45 per 100.000 habitants, mentre que l’Rt, és a dir, la velocitat de propagació del virus és de 0,49. Segons aquest últim balanç hi ha tres persones ingressades als hospitals, cap d’elles a l’UCI.

Seguiment epidemiològic Ribera d’Ebre:

Redacció – LL. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -