14.3 C
Amposta

La Ribera d’Ebre organitza una xerrada sobre les línies de subvenció del Fons de Transició Nuclear

La xerrada és informativa i oberta i tindrà lloc al Casal de Móra la Nova el dilluns dia 15 d’abril a les 19 hores

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre organitza el pròxim dilluns dia 15 d’abril una xerrada informativa i oberta sobre les línies de subvenció del Fons de Transició Nuclear per a la comarca. En aquesta hi participaran el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó; el delegat d’ACCIÓ a les Terres de l’Ebre, Xavier Cortiella; el president del Consell Comarcal, Francesc Barbero; i l’alcalde de Móra la Nova, Carlos Trinchan. La conferència tindrà lloc a les set del vespre al Casal de Móra la Nova, situat a la plaça l’Església.

Cartell de la xerrada informativa sobre les línies de subvenció del Fons de Transició Nuclear per a la Ribera d’Ebre

El dimecres de la setmana passada l’òrgan de govern del Fons va acordar el repartiment de 35,2 milions d’euros corresponents a l’exercici del 2024 així com la distribució dels recursos pendents de l’any 2023. Pel que fa als recursos d’enguany, es destinaran un total de 23,7 milions d’euros a ajudes a projectes empresarials en convocatòries de la Generalitat, adaptades a la realitat territorial dels municipis afectats i focalitzades en els sectors identificats com a generadors d’ocupació i d’impacte econòmic. Els recursos es distribuiran en diferents convocatòries que es publicaran entre aquest mes d’abril i maig.

Les principals línies són de foment de la reindustrialització, convocatòries per atraure inversió estrangera al territori, una línia d’incentius de noves oportunitats de negoci, i també diverses línies per a la millora de la competitivitat i sostenibilitat del sector primari.

La resta de recursos es destinaran a finançar projectes locals i per acompanyar als projectes empresarials del Fons de Transició Nuclear. També s’ha tancat la distribució dels 53 milions d’euros pendents de l’any 2023 entre els 96 municipis beneficiaris del Penta I i II de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs que serviran per finançar projectes de transició energètica, promoció econòmica i generació de llocs de treball a les zones afectades pel tancament de les centrals nuclears.

Redacció L.P.

Enllaços relacionats

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -