14.3 C
Amposta

La Ràpita engega un projecte per promoure la participació dels infants

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita amb la col·laboració dels centres educatius ha posat en marxa un projecte amb l’objectiu de promoure la participació de les nenes i els nens del municipi. L’anomenat “Consell d’Infants” es constituirà oficialment al voltant del Dia Universal de l’Infant que és el 20 de novembre. Funcionarà a través d’un plenari i una comissió. El plenari es reunirà dues vegades cada curs escolar, una a l’inici i una al final, i la comissió es reunirà, com a mínim, un cop al mes durant el curs.

Aquest projecte també vol promoure el desenvolupament de la capacitat crítica, comunicativa, deliberativa, creativa, representativa i de treball en equip. Al mateix temps que vol fomentar la implicació personal i col·lectiva amb la realitat del poble.

Josep Caparrós, batlle de la Ràpita ha dit que “és una satisfacció poder tirar endavant el projecte perquè per a nosaltres la creació del Consell d’Infants és un compromís polític d’aquesta legislatura”. A més, Caparrós argumenta que “aquest òrgan ens ha de permetre implicar els més petits de casa en la governabilitat del poble, és imprescindible que els xiquets i xiquetes estiguin familiaritzats en els processos democràtics i de participació”.

La regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, exposa que “és un projecte transversal en què diverses tècniques de l’Ajuntament i un representant de cada centre educatiu han pogut formar-se per executar el Consell i poder-lo liderar conjuntament amb els infants del municipi”.

Les persones que el formin, treballaran per recollir les necessitats i demandes dels infants del municipi i fer-les saber al consistori, debatran sobre qualsevol temàtica, elaboraran propostes i les elevaran a les comissions del plenari municipal.

El Consell d’Infants el formaran un màxim de 20 representants triats entre l’alumnat de 5è i 6è de primària de tots els centres educatius de la població i del Centre Obert Municipal amb l’objectiu que el consell sigui el màxim de representatiu possible.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -