14.3 C
Amposta

L’Agència Tributària de Catalunya implanta un nou canal de pagament a través de Bizum

La mesura beneficiarà uns dos milions de contribuents, entre particulars i empreses

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha implantat un nou canal de pagament a través de la plataforma Bizum, que permet pagar qualsevol impost de l’Agència que impliqui presentar una liquidació amb un import de 150 euros o menys, obert tant a particulars com a empreses, i amb accés responsiu des de qualsevol dispositiu mòbil.

D’aquesta manera, l’Agència es converteix en una de les primeres administracions de l’Estat a implantar el pagament mitjançant Bizum, i, així, amplia els canals de pagament que ja té disponibles amb l’objectiu de facilitar el compliment de les obligacions tributàries a la ciutadania, evitant desplaçaments i estalviant temps en els tràmits.

El pagament a través d’aquest nou canal es podrà dur a terme amb totes les entitats bancàries que disposen de la plataforma Bizum per a comerços, i no implica el pagament de cap comissió d’utilització per al client.

Com funciona?

1. En el moment de realitzar el pagament d’una liquidació o d’un deute a través de la seu electrònica de l’Agència, un cop introduïdes les dades de la carta de pagament que l’usuari haurà rebut amb la notificació, cal seleccionar l’opció de pagament amb Targeta/Bizum.

2. El sistema demanarà el número de telèfon a l’usuari i, si aquest número està donat d’alta en una de les entitats financeres que ofereixen el servei de Bizum comerços, es podrà efectuar el pagament.

3. Per poder realitzar el pagament, s’haurà de confirmar d’acord amb les directrius de cada entitat bancària. Algunes requereixen acceptar la transacció mitjançant l’aplicació mòbil i d’altres demanen introduir la clau (quatre dígits) que es va informar quan es va activar el servei Bizum.

4. En finalitzar el pagament, es genera un justificant que es podrà obtenir a la mateixa seu electrònica de forma immediata.

La protecció de les dades de l’usuari està garantida, ja que el número de telèfon que es demana a la plataforma serveix només per pagar amb Bizum, i l’ATC no farà servir aquesta informació per a cap altra finalitat. D’altra banda, Bizum és un sistema segur que compta amb l’aval dels sistemes de seguretat de les entitats financeres.

Es preveu que la mesura beneficiarà prop de dos milions de contribuents, entre particulars i empreses, i repercutirà principalment en l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni. A més de tots els contribuents que hagin de presentar una liquidació de fins a 150 euros, corresponent a qualsevol dels impostos que gestiona actualment l’ATC, també podran utilitzar aquest nou canal de pagament els ciutadans que estan pendents d’abonar deutes a l’Agència.

La implantació de nous canals de pagament respon a un dels objectius clau de l’ATC: millorar i incrementar la proximitat dels serveis que ofereix als contribuents, i facilitar-los, a través de la innovació tecnològica i la implementació de serveis de qualitat, la tramitació en línia i l’acompliment de les obligacions fiscals amb seguretat, i estalvi de temps i diners.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -