14.3 C
Amposta

La Ràpita demana la declaració de zona catastròfica pels efectes del temporal de l’1 de setembre

Les precipitacions han causat greus desperfectes en infraestructures, via pública, equipaments, accessos a camins, habitatges i negocis

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de la Ràpita demana la declaració de zona catastròfica o zona afectada per emergència de protecció civil, a causa de la magnitud de les afectacions del temporal Dana del dimecres 1 de setembre. La Ràpita sol·licita aquesta declaració per poder pal·liar les despeses que suposa cobrir tots els desperfectes ocasionats.

Durant l’episodi excepcional de fortes pluges al sud de les Terres de l’Ebre i, més concretament, als termes municipals d’Ulldecona, Alcanar i la Ràpita, va registrar-se una precipitació mitjana de 200 mm, d’acord amb les dades facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya. Tant el volum com la intensitat d’aquestes precipitacions han causat greus desperfectes no només en infraestructures, via pública, equipaments municipals, accessos a camins i rieres, sinó també en els habitatges i negocis del veïnat dels municipis afectats.

Concretament a la Ràpita els forts aiguats de la setmana passada van ocasionar inundacions en carrers, equipaments, negocis i habitatges; talls en els accessos rodats al municipi i van deixar sense subministrament elèctric més cinc hores a molts rapitencs i rapitenques. L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, justifica que “necessitem que totes les administracions supramunicipals s’aboquin en donar resposta a les necessitats de la gent afectada pels aiguats perquè és imprescindible que les diferents administracions ens coordinem per dotar dels màxims recursos les zones afectades”.

El consistori considera necessari sol·licitar la declaració de zona afectada per emergència de protecció civil per restablir la normalitat com més aviat millor.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -