14.3 C
Amposta

La Ràpita commemora el 80è aniversari de l’afusellament del President Lluís Companys

L'acte va comptar amb la participació de l'alumnat de l'Escola de Música de l'Agrupació Musical Rapitenca i de l'Institut Els Alfacs.

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de la Ràpita ha organitzat un acte per commemorar el 80è aniversari de l’afusellament del President Lluís Companys, el 15 d’octubre de 1940. Unes cinquanta persones s’han reunit a la Plaça Lluís Companys per homenatjar els valors i el compromís de qui va ser president de la Generalitat de Catalunya.

L’acte va consistir en la descoberta d’una placa en homenatge a Lluís Companys per part de l’alcalde, Josep Caparrós, qui ha estat acompanyat de l’alumnat de l’Escola de Música de l’Agrupació Musical Rapitenca i de l’Institut Els Alfacs. A banda, l’alumnat de l’Escola de Música de l’Agrupació Musical Rapitenca va interpretar tres peces musicals i l’alumnat de l’Institut Els Alfacs ha recitat tres poemes dedicats a Lluís Companys i tres textos referents a la seua figura.

Durant l’acte, l’alcalde, Josep Caparrós, va fer un breu parlament en què ha remarcat la necessitat de recordar Lluís Companys: “després de vuitanta anys, l’Ajuntament de la Ràpita té el deure de reivindicar la figura del president Companys, l’únic president de la Generalitat, i de tota l’Europa Occidental, afusellat”. Després de mostrar el seu agraïment amb els assistents i l’alumnat que hi va participar, ha conclòs les seues paraules dient que no podran prendre’ns les idees perquè, com deia el president Companys: tenim la raó i tenim la força de tot un poble”. La pandèmia de la Covid-19 va condicionar l’acte que va estar marcat pel distanciament social i les mesures necessàries per evitar els contagis.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -