14.3 C
Amposta

La Policia Local de Deltebre allibera 38 immobles ocupats en els últims cinc anys

Per a aquestes accions, l'Ajuntament ha establert una brigada antiocupa amb l'objectiu de fomentar la convivència pacífica i evitar molèsties als veïns, així com riscos associats com el frau elèctric

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’any 2018 es van registrar 49 habitatges ocupats a Deltebre, però actualment només n’hi ha 11 ocupats. L’Ajuntament de Deltebre, juntament amb la Policia Local, està treballant per reduir a 0 aquesta xifra després dels 38 desallotjaments.

Per a aquestes accions, l’Ajuntament ha establert una brigada antiocupa, dins de la policia local, amb l’objectiu de fomentar la convivència pacífica i evitar molèsties als veïns, així com riscos associats com el frau elèctric.

El consistori ha informat que 27 dels habitatges buits han estat tapiats amb càrrec subsidiari als propietaris, mentre que els 11 restants han estat retornats als propietaris per part de la Policia Local després d’intents d’ocupació il·legal. Dels 11 habitatges ocupats actualment, 9 pertanyen a grans tenidors i 2 a propietaris particulars. La Policia Local roman a l’espera de les ordres judicials per a les accions pertinents.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “estem duent a terme un seguiment continu de les ocupacions al nostre municipi, ja que és una qüestió que ens preocupa i que ens ocupa i a la qual hem de saber donar una resposta efectiva, tot i la limitació de les competències i de la normativa vigent”. Soler ha remarcat que “la reducció de les ocupacions durant tots aquests anys és conseqüència del treball realitzat, i de la creació d’un equip antiocupa que està permanentment actiu durant les 24 hores dels 7 dies de la setmana”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -