14.3 C
Amposta

La Policia Local d’Alcanar denuncia 60 persones aquest cap de setmana per incomplir el confinament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Durant el cap de setmana la Policia Local d’Alcanar va activar un operatiu amb l’objectiu de tancar totes les entrades a les Cases i als diferents nuclis turístics, a causa de l’alt risc de l’arribada de turistes i persones amb segona residència al municipi. L’operatiu, que va començar a primera hora de la nit de divendres, va durar tot el cap de setmana amb l’objectiu d’evitar el risc de contagi del COVID- 19 a causa de l’entrada de persones de les zones metropolitanes, sobretot, de les capitals catalanes, del País Valencià, Madrid i Saragossa.

“Davant la manca de civisme i responsabilitat dels milers de persones que s’havien desplaçat des d’àrees metropolitanes fins a les segones residències o zones turístiques, al municipi es va  prendre aquesta decisió basada en el principi del distanciament social i per preservar la seguretat, tant d’aquells conciutadans que no respecten les mesures de confinament com de les persones que es volien traslladar a les Cases ignorant la gravetat de la situació actual”, apuntaven des de l’equip de govern.

Tanmateix, la Policia Local d’Alcanar també va tallar els accessos al municipi des del País Valencià, després de detectar un gran flux de cotxes que intentaven accedir al terme municipal suposadament per accedir a les zones turístiques.

En aquest sentit, durant el cap de setmana la Policia Local d’Alcanar va ser una de les més actives, amb nombrosos controls i advertències reiterades, les quals han derivat en  60 sancions a persones que circulaven per la via pública sense causa justificada, algunes de les quals han ascendit fins als 3000 euros, ja que es van tramitar com a infraccions sanitàries.

“Estem satisfets amb el resultat de l’operació, els avisos i advertiments han tingut efecte, ja que a partir de dissabte el flux de vehicles va baixar i la situació va ser molt més tranquil·la. L’operatiu es repetirà tantes vegades com calga per a lluitar contra la covid-19”, afegeixen.

Les Cases d’Alcanar té 1300 habitants i a l’estiu pot arribar a quintuplicar la seua població. Tanmateix, Alcanar Platja és, principalment, un nucli configurat per segones residències. L’arribada massiva de persones contagiades per coronavirus podria produir una saturació de l’Hospital de Tortosa, a 40 km de distància.

Simultàniament als operatius d’aïllament social, s’hi han sumat les patrulles de vehicles policials pels carrers dels nuclis urbans per detectar i sancionar  aquelles persones que no respecten les mesures de confinament domiciliari. El control policial dintre del terme municipal es mantindrà mentre dure l’estat d’alarma.

Redacció – Josep Villa González

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -