14.3 C
Amposta

La població de Tortosa ja pot votar als pressupostos participatius que inclouen 65 propostes

Fins al 14 de novembre, les persones majors de 16 anys podran triar fins a un màxim de tres opcions

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els pressupostos participatius de Tortosa d’aquest 2021 emprenen la fase definitiva amb l’inici de la fase de votació. Des d’aquest dilluns i fins a la nit del 14 de novembre, totes les persones que a 31 de desembre del 2020 tinguessin 16 anys o més i que en aquell moment constessin empadronades a Tortosa poden triar entre les diverses propostes que han quedat validades.

La xifra de propostes a votació se situa en 65, després que els serveis tècnics municipals hagin fet la validació tècnica i econòmica de les 247 accions rebudes per part de la ciutadania. Les que no han passat el tall corresponen, majoritàriament, a accions que ja estaven presentades per alguna altra persona (52 propostes repetides), però també hi ha altres motius d’exclusió, com ara que algunes accions no es poden considerar com a inversions (29), el cost que representaria excedeix del màxim previst (25), no es poden executar tècnicament o calen estudis previs per fer-los possibles (17) o afecta espais i béns que no són de competència municipal (12), entre altres motius.

La majoria de les accions que passen a la fase de votació corresponen al nucli urbà de Tortosa (54), mentre que vuit són al terme de Vinallop i tres, al dels Reguers. La resta de pobles de Tortosa, en estar constituïts com a Entitats Municipals Descentralitzades, disposen dels seus mecanismes de decisió pel que fa a les inversions.

Totes les propostes a votació s’agrupen en diferents temàtiques, com ara accessibilitat, camins, carrers i pavimentacions, enllumenat, equipaments públics, esports, patrimoni, sostenibilitat o jocs, entre d’altres. Per votar cal identificar-se amb el DNI o algun altre document acreditatiu (idCAT mòbil, clau Pin…) i amb un correu electrònic on l’usuari rebrà una clau que haurà de fer servir quan omplin el formulari.

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, i la regidora de Participació Ciutadana, Dolors Bel, han fet una crida a la ciutadania perquè participen en la decisió de quines d’aquestes accions volen que es duguin a terme amb el següent pressupost municipal. Els pressupostos participatius de Tortosa destinen 200.000 euros a les accions triades per la ciutadania, dels quals 170.000 corresponen al nucli urbà de Tortosa, i 15.000 euros tant a Vinallop com als Reguers.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -