14.3 C
Amposta

La plataforma que denuncia la sinistralitat d’una carretera del Delta de l’Ebre convoca una marxa lenta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Segons informa Ebredigital la Plataforma per la Carretera la Ràpita-Poble Nou-Trabucador ha divulgat un vídeo en què denuncia l’elevada sinistralitat que registra aquest vial del delta de l’Ebre i anima la ciutadania a participar en la marxa lenta de vehicles que ha convocat per aquest diumenge, 24 de novembre. La concentració de vehicles es farà a les 10.30 hores a l’aparcament de la Marina de la Ràpita des d’on sortirà la marxa lenta fins al Trabucador.

A la vegada, la Plataforma de la Carretera de la Vergonya fa una crida a la ciutadania a signar una petició que ha obert al portal Change.org per arranjar aquest vial.  La Plataforma exposa en aquesta petició la perillositat de transitar per aquesta carretera. “Els accidents són continus i s’han succeït diverses morts. Generalment els usuaris de la carretera acaben amb el seu vehicle en arrossars o en canals degut al mal estat dels marges. En molts punts la carretera és molt estreta i els vehicles acaben picant entre retrovisors”, expliquen.

Tot i l’elevat trànsit que suporta, especialment els mesos d’estiu, aquesta via està molt deteriorada, és força estreta, no té vorals i és elevada. “La carretera es manté en les mateixes condicions que quan es va crear, així que en lloc d’anar millorant ha anat involucionant i degradant-se amb el pas del temps”, assegura.

En vies de solució

Tot i que encara no n’és la titular, la Diputació de Tarragona preveu redactar el projecte de millora i ampliació d’aquesta carretera en paral·lel als tràmits d’incorporació d’aquest vial a la xarxa de carreteres de l’ens. La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, va fer aquest anunci en una entrevista concedida al Canal Terres de l’Ebre al mes de setembre. Actualment aquesta carretera del delta de l’Ebre, de 12,5 quilòmetres de longitud, té categoria de camí municipal i la titularitat correspon als ajuntaments d’Amposta i Sant Carles de la Ràpita, que hauran de cedir-la per mitjà d’un conveni a la Diputació de Tarragona.

Llauradó va assegurar que la millora integral d’aquesta via és absolutament necessària i important per a la seguretat viària de la zona i per això contempla adjudicar la redacció del projecte mentre es fan els tràmits de canvi de titularitat i s’aprova, per part de la Generalitat, el Pla Zonal de la xarxa de carreteres de la Diputació (2020-2035). La presidenta de la Diputació estima que les obres podrien executar-se a finals d’aquest mandat o principis del següent.

Font: Ebredigital

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -