14.3 C
Amposta

La Plataforma per un nou hospital a les Terres de l’Ebre comença a recollir firmes i no descarta mobilitzacions

L'entitat critica que l'ampliació de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa no solucionarà la problemàtica existent

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Plataforma per un nou hospital a les Terres de l’Ebre ha començat aquest dissabte la campanya de recollida de firmes a les quatre capitals de comarca ebrenques. La iniciativa, la primera des de la constitució de l’entitat, espera superar les 180.000 adhesions i portar les signatures al Parlament de Catalunya. L’acció pretén pressionar les administracions i aconseguir una dotació econòmica als pròxims comptes catalans per construir un nou equipament de referència al territori. El portaveu de la plataforma, Miquel Franch, ha reiterat que les millores plantejades a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa són necessàries i ha descartat que l’ampliació resolgui la problemàtica existent. La plataforma no descarta futures mobilitzacions.

El portaveu de la Plataforma per un nou hospital a les Terres de l’Ebre, Miquel Franch, ha insistit que l’actual centre hospitalari a Tortosa, l’Hospital Verge de la Cinta, ha quedat “petit”. En aquest sentit, descarta que la solució passi per una ampliació de l’espai. A més, també ha criticat la dificultat d’aparcar per accedir a l’equipament sanitari i ha reivindicat la necessitat d’un nou espai on apostar per la innovació i la recerca.

Es tracta d’unes problemàtiques que els signants participants en la campanya de recollida de firmes comparteixen. És el cas de la Sheila Martín, que ha lamentat que el Govern no aposti de forma decidida per la construcció d’un nou equipament sanitari. “L’accés a l’hospital actual és complicadíssim i l’aparcament és insuficient, tot plegat és una burla cap a la ciutadania”, ha etzibat Martín. Una visió compartida per un altre ciutadà, l’Alejandro Espuny, qui ha remarcat que les Terres de l’Ebre “no poden esperar més” un nou centre hospitalari.

Per a Franch, la solució passa per la construcció d’un nou hospital de referència al conjunt de les comarques ebrenques, de caràcter universitari i de segon nivell. Tot i això, ha afirmat que l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa requereix unes millores, però ha avisat que la plataforma s’oposarà frontalment a la seva ampliació. De moment, però, no hi ha dates per a futures mobilitzacions. La plataforma preveu que aquestes siguin les pròximes accions reivindicatives i les anunciarà a través de les seves xarxes socials.

D’altra banda, la plataforma no ha indicat quin seria l’emplaçament idoni per construir el nou hospital i deixa aquesta tasca als equips tècnics de les diferents administracions responsables. Ara bé, dins l’entitat s’ha format un grup tècnic per fer el seguiment dels processos administratius si finalment el Govern aposta per donar resposta a les reclamacions ciutadanes. Pròximament, els membres de l’entitat esperen poder reunir-se amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, per fer-li arribar personalment les seves reivindicacions.

Primer dia de recollida de signatures

La plaça de Barcelona de Tortosa, al costat del mercat municipal, ha estat un dels punts on la plataforma ha començat la campanya de recollida de signatures. També s’ha instal·lat a la resta de capitals de comarca ebrenques, així com altres municipis com Jesús, Santa Bàrbara o Ulldecona. La voluntat és superar les 180.000 adhesions a la iniciativa i, per això, tenen previst portar la campanya fins i tot fora de les Terres de l’Ebre.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -