14.3 C
Amposta

La PDE considera “una broma” commemorar els 35 anys del minitransvasament de l’Ebre

La Plataforma de l'Ebre es manifestarà a les portes del Consorci d'Aigües de Tarragona durant l'acte de l'11 de juliol

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) considera “una broma” que el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) celebri i commemori els 35 anys de la posada en marxa del minitransvasament de l’Ebre. “No hi ha res a celebrar“, ha dit el portaveu Joan Antoni Panisello. A més de demanar a la ciutadania i els representants institucionals de les Terres de l’Ebre que no se sumin a la celebració, la PDE ha anunciat que es manifestaran a les portes de la seu del CAT a l’Ampolla, on es farà l’acte de commemoració, l’11 de juliol a la tarda. La Plataforma recorden que el minitransvasament a Tarragona es va plantejar com una acció “solidària, provisional i temporal” i s’ha convertit en una factura “vitalícia” per a les Terres de l’Ebre.

Celebrem que fa 35 anys que ens van arrencar els recursos bàsics que tenim a les Terres de l’Ebre, que el Consorci és un element clau del desequilibri territorial i de futures interconnexions sempre latents sobre nosaltres“, han ironitzat. Insisteixen que en 35 anys, “els receptors d’aigua” han tingut temps per “crear les seves pròpies infraestructures de depuració i recuperació, i fins i tot dessalinització” per deixar de dependre de l’aigua de l’Ebre. La PDE demana que “es modifiqui” la gestió del consorci i que es retornin els cabals al riu.

No només no hi ha perspectives de retorn de cabals, sinó que el CAT està en expansió“, ha criticat Joan Antoni Panisello, portaveu de la PDE. També demogràficament el territori receptor d’aigua creix, mentre que les Terres de l’Ebre s’estanquen. La concessió del Consorci d’Aigües de Tarragona arriba a 69 municipis, 10 dels quals són de les Terres de l’Ebre, i a 26 indústries, de les quals una ebrenca, un càmping de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre).

Panisello ha recordat que el Consorci “suposa unes suculentes retribucions” per a persones de Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre a les quals ja els va bé que el CAT funcioni. També han criticat que ERC tingui la presidència del CAT quan és un partit declarat antitransvasista.

Protesta de celebració l’11 de juliol

Des de la PDE s’ha fet una crida a polítics, empresaris i professionals, “que segurament estaran convocats a la gran festa” pels 35 anys del CAT, perquè el dia 11 de juliol, “per coherència i solidaritat” amb el territori, no hi participin. Per a la plataforma, que s’hagi escollit la seu ebrenca per fer la celebració “té inclús un punt de provocació” i s’hi personaran en una concentració a l’entrada a partir de quarts de sis de la tarda. “Volem que vegin el nostre rebuig i que no tenim res a celebrar“, ha insistit Panisello.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -