De Quijotes i llavors acompanya al cuiner Santi Cordón en un viatge en verducleta des del seu Tudela natal fins al Festival de Cinema de Màlaga, per a presentar a concurs un documental sobre els últims hortolans del qual és el protagonista. En aquest viatge sostenible de 900 quilòmetres li acompanya el permacultor malagueny Alberto Marín. Una humil incursió a l’Espanya oblidada per a escoltar la romàntica lluita dels seus últims quijotes, intercanviar llavors amb ells i posar en valor un tresor culinari en vies d’extinció.
Aquesta sessió forma part de la Mostra Itinerant de Cinema Etnobotànic, emmarcada dins la 13a Mostra de Cinema Internacional Etnogràfic i dinamitzada pels 19 nodes territorials del Col·lectiu Eixarcolant, repartits al llarg del territori de parla catalana. El programa contempla més de 30 passis de pel·lícules documentals de temàtica etnobotànica entre el 14 de setembre i el 6 d’octubre, passant per centres cívics, biblioteques, hortes, sales comercials i espais comunitaris autogestionats.
La Mostra arriba aquest dissabte dia 23 de setembre a les 20 hores a la Sala de Reunions Hotel d’Entitats, al carrer Gayarre, 65, del Perelló. L’activitat és gratuïta i està oberta a tot el públic.
Es recomana assistir-hi a totes aquelles persones i entitats locals que, inspirades per les plantes que ens envolten, preocupades per la crisi ecosocial o abocades a transformar l’actual sistema agroalimentari, vulguin trobar-se al voltant del foc cinematogràfic d’una bona pel·lícula per a crear un espai de reflexió, reconeixement mutu i conèixer una mica més sobre el treball que duu a terme el Col·lectiu Eixarcolant i el Node Terres de l’Ebre.
Coneix Eixarcolant
Eixarcolant és un projecte col·lectiu sense ànim de lucre, que treballa per transformar els sistemes agroalimentaris per tal que siguin més saludables sostenibles i justos, gràcies a la recuperació de les plantes oblidades (espècies silvestres i varietats tradicionals) i els coneixements associats.
Redacció