14.3 C
Amposta

Amposta reactivarà la zona blava i donarà l’ordre de continuïtat amb l’empresa Eysa

Durant el ple ordinari d'abril, també es van debatre quatre mocions, de les quals dos es van aprovar i dos van ser rebutjades

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La zona blava d’Amposta ha estat parada durant unes setmanes, i el divendres 3 de maig la reactivarà, gràcies al fet que en el passat ple ordinari celebrat el dilluns 29, es va aprovar l’ordre de continuïtat amb l’empresa Eysa i en les mateixes condicions que hi havia abans de la suspensió del contracte.

Els serveis jurídics de l’Ajuntament han proposat la fórmula d’ordre de continuïtat que permet a l’anterior adjudicatària continuar gestionant la zona mentre no es liciti de nou. Adam Tomàs va recordar que “davant la possibilitat que tot el procés de licitació pugui durar diversos mesos i després que diferents sectors hagin manifestat la necessitat de regular l’aparcament a determinades zones, hem decidit utilitzar aquesta fórmula“. I mentrestant, es continuarà treballant la licitació amb la revisió de la zona blava actual.

El ple ordinari d’abril també es va aprovar els Plans locals de polítiques de Dones i LGBTI+. Es va fer, en els dos casos, amb el vot a favor de l’equip de govern i l’abstenció dels altres dos grups a l’oposició. El Pla Local de Dones inclou 35 mesures i 87 accions, mentre que el de LGBTI+ inclou 25 mesures i 35 accions. Ambdós plans són per al mandat 2024-2027.

Mocions tractades en el ple ordinari

Pel que fa al bloc de mocions, se’n van debatre quatre: dos es van aprovar i dos van ser rebutjades. Les que va tirar endavant són la proposta de Som Amposta per crear un servei d’assessorament per a combatre els possibles abusos bancaris i la de JxA per catalogar la sirena de la Càmara Arrossera com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Ambdós van ser aprovades per unanimitat. 

Les que no van prosperar van ser, per una banda, la moció de Som Amposta per demanar l’amnistia pel Sr. José Lomas i fer costat a la gent honrada que defensa la seva vida i béns davant els delinqüents, amb els vots a favor de Som, l’abstenció de JxA i el vot en contra d’ERC. Per l’altra, tampoc va prosperar la proposta de JxA per canviar el lloc de la zona jove a les properes Festes Majors. En aquest cas van votar a favor JxA i Som Amposta i en contra ERC.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -