14.3 C
Amposta

La Mobile Week uneix empreses i emprenedors digitals de les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una desena d’empreses del sector mòbil i emprenedors digitals de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona han patriciat en una jornada per “prendre el pols al sector tecnològic” ebrenc, dins de les activitats de la Mobile Week Ribera d’Ebre. La trobada ha servit per compartir expectatives i posar en comú projectes digitals i de tecnologia mòbil que s’estan treballant al territori. Hi han participat les empreses Nemon Intelligence (Ascó), Nuwa Agència Digital (Móra d’Ebre), Incubalia (Tortosa), Empatica (Tortosa), Moybu (Ampolla), Roig Creatius (Sant Carles de la Ràpita), eIncidencies (Móra d’Ebre), eBando (Reus) i BQuait Smart (Tarragona).

Tots els participants a la trobada han coincidit en la necessitat de crear sinergies i col·laboracions entre diversos agents ebrencs però també amb l’administració i la Universitat, per fer de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), un dels sectors estratègics per al futur de l’Ebre.

Les empreses que treballen al territori estan desenvolupant aplicacions mòbil de geolocalització de finques rurals, aplicacions lligades a l’oferta turística i el patrimoni ebrenc, a la gestió integral d’infraestructures i l’eficiència energètica d’edificis, aplicacions per gestionar incidències, canals de comunicació i participació amb la ciutadania a través del telèfon mòbil, apps per preparar oposicions, per guiar als navegants i patrons de vaixells als ports, software especialitzat en el sector energètic, eines d’automatització i de màrqueting digital, i de comerç electrònic, entre d’altres.

Amb aquesta activitat, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha volgut visualitzar el sector tecnològic ebrenc, conèixer detalls dels projectes digitals que es desenvolupen i contribuir a canalitzar les necessitats i demandes perquè puguin sorgir noves iniciatives TIC al territori. Els participants a la jornada han rebut informació per part de David Domingo, Head of Innovation Hub del Mobile World Capital Barcelona sobre les eines que ofereix la fundació per impulsar la transformació digital de la societat i millorar la qualitat de vida de les persones. L’ens comarcal els ha obert les portes del CoEbreLab per “innovar, assumir reptes i aprendre en comunitat” des del territori.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -