14.3 C
Amposta

La Junta Electoral desestima la petició del PSOE per recomptar els vots nuls a la circumscripció de Madrid

Els socialistes anuncien que recorreran la decisió a la Junta Electoral Central

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Junta Electoral Provincial de Madrid ha desestimat la petició que el PSOE li havia fet perquè autoritzés la revisió dels prop de 30.000 vots nuls que hi va haver en aquesta circumscripció a les eleccions espanyoles del 23 de juliol. Els socialistes van perdre un escó a la demarcació en favor del PP en comptar el vot dels residents a l’estranger i confiaven que amb aquest nou recompte podrien recuperar-lo. Finalment, però, la Junta Electoral ha rebutjat la demanda del PSOE argumentant que no veu “possibles irregularitats en el vot nul que exigeixin la revisió extraordinària” i acusa els socialistes de basar la seva sol·licitud en “especulació infundada, segons totes les valoracions estadístiques”.

Davant d’aquesta decisió, el PSOE ha anunciat que elevarà la demanda del recompte a la Junta Electoral Central perquè “s’obrin i revisin els més de 30.000 vots nuls acumulats a Madrid”. Amb escrutini actual, el PP suma 137 diputats al Congrés davant dels 121 dels socialistes i obliga el líder del PSOE, Pedro Sánchez, a buscar el vot favorable de Sumar, ERC, Junts, EH Bildu, el PNB i el BNG per continuar governant.

En el recompte del vot estranger a Madrid, on hi va haver un total de 44.833 vots, el PP va aconseguir 19.006 vots, mentre que el PSOE es va quedar amb 10.411, una diferència que ha permès als populars sumar un altre escó i arribar als 137 diputats, mentre que els socialistes han baixat als 121. Sumar va quedar en tercera posició, amb 7.199 vots, mentre que Vox en va obtenir 6.253.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -