14.3 C
Amposta

La innovació a les platges de les Terres de l’Ebre, una de les millors pràctiques de sostenibilitat turística del món

L’organització reconeix internacionalment la qualitat del turisme sostenible de les Terres de l’Ebre des del 2016

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La innovació en la gestió de les platges de les Terres de l’Ebre amb un renovat sistema d’indicadors i la identificació de bones pràctiques han estat reconeguda com una de les cent millors pràctiques en sostenibilitat a nivell mundial. Des del Patronat de Turisme de la Diputació s’ha presentat aquesta iniciativa, desenvolupada dins l’operació Platja Innovadora del PECT TurisTIC en Família, a  l’edició d’aquest any del concurs Top 100 Destinations Sustainibility Stories.

La presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació, Meritxell Roigé, destaca que ‘celebrem aquest reconeixement, es tracta d’un reconeixement compartit, perquè a través d’aquesta iniciativa liderem un esforç conjunt amb els municipis del litoral que les Terres de l’Ebre, que han participat i s’han implicat en la creació d’indicadors que els proposàvem per a unes platges innovadores i sostenibles. Plegats, hem marcat el camí per gestionar millor i de manera compartida les platges, combatre el canvi climàtic i renaturalitzar aquests espais del nostre litoral’.

Amb l’objectiu de millorar la gestió del primer recurs natural i turístic de les Terres de l’Ebre, les seves platges, des del Patronat de Turisme de la Diputació s’ha articulat una proposta de sistema d’indicadors per a la seva gestió sostenible. Aquest sistema també ha de permetre la diversificació dels usos de les platges i preservar les funcions pròpies dels ecosistemes, establint tant un sistema de gestió per al sector com un sistema d’informació per als visitants, que són principalment famílies amb nens.

Els indicadors proposats es divideixen en dos àmbits: platja sostenible, que té entre els seus objectius mitigar el canvi climàtic a través d’indicadors concrets com la petjada de carboni dels usos de les platges, i l’àmbit platja familiar i inclusiva, amb l’objectiu d’oferir propostes gastronòmiques amb valor afegit i adaptats als infants, entre d’altres. Un dels indicadors del segon àmbit és el nombre d’operadors gastronòmics, com per exemple guinguetes, que ofereixen aquests àpats.

Aquesta iniciativa s’ha desenvolupat en col·laboració amb diferents agents públics i privats i ha inclòs, a més, la identificació de 50 bones pràctiques per a impulsar els canvis desitjats en els indicadors establerts.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -