14.3 C
Amposta

Endesa reforça la xarxa a Deltebre

La companyia hi destina una inversió total de 370.600 euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Endesa ha iniciat recentment els darrers treballs per reforçar la xarxa elèctrica del municipi als quals hi destina una inversió total de 370.600 euros. La Companyia està realitzant dues actuacions complementàries: la creació d’una anella elèctrica (que suposa la interconnexió entre dos centres de transformació) i el soterrament d’una línia de mitjana tensió en zona urbana. Aquests treballs s’emmarquen dins del Pla d’Inversions d’Endesa, el qual té en compte les necessitats i peticions expressades per l’Ajuntament de Deltebre, i es realitzen en col·laboració amb la pròpia administració, així com d’Eléctrica del Ebro, filial de la Companyia. Aquestes actuacions repercuteixen de manera directa en el servei de 3.000 clients i de manera indirecta, a tots els usuaris del municipi donat que enforteixen la xarxa.

Així, els centres de transformació ubicats a l’Avinguda Esportiva i al carrer Cervantes, estaran units per una nova línia de 700 metres que transcorrerà per les avingudes Esportiva i Goles de l’Ebre i els carrers, Lluis Companys, Cervantes i Montblanc.

La creació d’aquesta interconnexió, l’anella elèctrica, possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients). Això repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no serà necessari cap interrupció de subministrament.

Aquesta actuació, a més, es completa amb la reforma d’un dels centres de transformació, al qual se l’hi han instal·lat unes noves cel·les dotades d’elements de maniobra encapsulades en un gas de característiques especialment aïllants. Aquesta aparamenta, completament estanca, té una major capacitat d’extinció en cas que es produís algun incident i és més segures per al personal tècnic, quan ha d’accedir a la instal·lació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra.

D’altra banda, i a través de la seva filial Eléctrica del Ebro, Endesa està treballant en la retirada d’una línia aèria de mitjana tensió que recorre l’avinguda  Goles de l’Ebre i els carrers Sant Joan i Sant Joan Bosco, i que serà substituïda per 1.300 metres de línea subterrània. Aquesta actuació suposa, també, la retirada de dos punts aeris de transformació (que es troben units als suports de la línia), la funció dels quals recaurà ara en centres de transformació coberts, la qual cosa els protegeix, entre d’altres, de les inclemències del temps.

L’objectiu de totes aquestes actuacions és tenir una xarxa més resilient i preparada, per poder evitar o si més no, reduir, l’impacte d’incidències com l’ocorreguda la setmana passada a causa de les intenses pluges. Aquestes obres, que van començar ara farà dues setmanes, és previst que finalitzin en acabar aquest any 2021.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -