14.3 C
Amposta

La Iniciativa del Poble Valencià-Compromís, en contra del projecte Maestrat-Els Ports

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Iniciativa del Poble Valencià-Compromís a les comarques de Castelló ha realitzat una assemblea sobre el projecte turístic Maestrat-Els Ports. En els darrers mesos s’està intentant aconseguir capital privat per la iniciativa turística que afectaria 550.000 hectàrees de Catalunya, Aragó i el País Valencià, i concretament dels a pobles de la Tinença de Benifassà, Ports i Maestrat.

Compromís qualifica els promotors del projecte de poc transparent i la manca d’un projecte oficial per a poder consultar, presentar al·legacions o opinar. Aquest fet, assegura el partit polític, ha generat molta controvèrsia entre els municipis afectats i diu que “cap dels tres governs autonòmics ha pogut tampoc pronunciar-se seriosament perquè no tenen cap projecte material per a estudiar”.

La Iniciativa del Poble Valencià-Compromís entén que davant de qualsevol projecte que afecta el territori i a la gent que hi viu s’ha de poder analitzar “sense cap mena d’apriorisme”, i ha de comptar sempre “amb la participació, opinió, experiència i vist i plau de les persones afectades”. Asseguren que durant massa temps, “s’han permès actuacions de transformació del territori que no han tingut en compte a les persones ni a l’entorn”.

Per aquests motius des d’Iniciativa del Poble Valencià-Compromís a les comarques de Castelló, volen mostrar el seu posicionament contrari “a qualsevol iniciativa que afecti el territori i impulsada pel sector privat, que no compte amb el suport i acceptació dels ajuntaments, entitats socials i culturals i veïns i veïnes”.

Asseguren que iniciatives com aquesta “solament poden tirar endavant si és amb un ampli consens”. Reiteren que no poden valorar el projecte en si de Maestrat-Els Ports, “perquè més enllà de la propaganda, no hi ha cap document oficial presentat”.

Compromís mostra la seua confiança i suport a les polítiques del Consell i especialment a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològic, que estan sent “objecte d’atacs interessats per aquest projecte”, i finalment creuen i asseguren que “ni en les línies del Consell, ni de la Conselleria, ni del pacte del Botànic, s’apostarà mai ni es permetrà cap actuació que vagi en contra del nostre territori i ni de la nostra gent”.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -