14.3 C
Amposta

La Generalitat podria deixar de subvencionar l’Euromed entre l’Aldea i Barcelona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Cadena SER informa que la Generalitat de Catalunya es planteja deixar de subvencionar l’Euromed entre les estacions de l’Aldea i Barcelona si Renfe garanteix un bon servei de velocitat alta. Davant de la imminent entrada en funcionament de la doble via, que evitarà el coll d’ampolla de l’actual línia ferroviària, ha començat el debat sobre els diferents escenaris.

Des del novembre del 2016 la Generalitat subvenciona el trajecte de l’Euromed entre Barcelona i l’Aldea per suplir el que consideren un servei deficient per part de Renfe. La subvenció, que permet als usuaris pagar l’Euromed a preu de regional, era una solució temporal fins a l’entrada en funcionament de la doble via. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavin, ha explicat que “el servei es va plantejar des d’un primer moment de forma temporal, com un complement a una estructura molt dolenta i amb importants retards de puntualitat“.

Sobre el possible escenari que RENFE deixi sense cap opció de velocitat alta al territori, Gavín ha afegit que aquesta opció “no es contempla“, tot i que ha reconegut que encara no coneixen la previsió de la companyia ferroviària per a quan comenci a funcionar el tram amb la doble via. Segons dades facilitades per RENFE, durant aquests tres anys, 129.000 passatgers han fet servir l’Euromed des de l’estació de l’Aldea fins a Barcelona o en trajecte invers. Això representa una mitjana de prop de 120 viatgers al dia.

El cost que ha pagat la Generalitat per poder agafar l’Euromed a les Terres de l’Ebre a preu de regional, ha estat de 2 milions d’euros cada any. D’aquesta quantitat, 1.700.000 ha estat per a Renfe i 300.000 euros per al servei d’autobús llançadora. Menys èxit ha tingut el viatge en Euromed des de l’Aldea a Tarragona, ja que només l’han fet servir 8.900 viatgers, és a dir, 9 persones al dia.

Al marge de si la Generalitat seguirà subvencionant l’Euromed, el que tampoc se sap a hores d’ara és si Renfe seguirà mantenint la parada d’aquest tren a l’Aldea.

Font: Cadena SER

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -