14.3 C
Amposta

Malestar a Tortosa i els pobles per la reorganització dels metges de capçalera

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament i els pobles de Tortosa també estan molestos per la nova organització de l’assistència primària que ha posat en marxa Salut. L’alcaldessa Meritxell Roigé i els alcaldes pedanis Víctor Ferrando, Anna Rehues i Lourdes Doménec han denunciat les hores d’assistència -entre 5 i 7 setmanals- que perden els consultoris de Jesús, Bítem i els Reguers. Roigé també ha lamentat que la consellera de Salut hagi refusat fins a set cops reunir-se amb ella per resoldre les incògnites que planen sobre la construcció del nou aparcament de l’Hospital Verge de la Cinta. “Els inputs que arriben no són positius. El Departament ha de dir clarament les intencions que té”, ha exigit Roigé.

“No sabem que passa amb el projecte”, ha lamentat Roigé en referència al nou aparcament que s’ha de construir a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Desvetllar si el nou pàrquing es farà, projecte llargament reivindicat des del territori, ha estat una de les principals qüestions que l’alcaldessa ha plantejat discutir amb la consellera de Salut, Alba Vergés, en les set cartes i peticions de reunió que li ha fet arribar. Roigé ha sol·licitat formalment aquesta trobada des del mes de març, va proposar trobar-se amb ella durant una visita de Vergés a la ciutat, durant la campanya electoral de les municipals al maig, i ha enviat cartes reiteradament al maig, juliol, agost, setembre i octubre.

“Volem saber quina solució tenen prevista perquè ens arriba que el projecte no tira endavant i que tenen la voluntat de dir que no es durà a terme”, ha denunciat Roigé. “Els inputs que arriben no són positius i hem de saber què es vol fer amb l’Hospital Verge de la Cinta. És l’Hospital de referència i volem que tingui una assistència de qualitat. Tal com està ara, no dona el servei com tocaria. No entenc que la conselleria no rebi a una alcaldessa però no sóc l’única a qui li està passant, tot i que no consola”, ha explicat.

El nou aparcament ha de solucionar un dels principals problemes de l’Hospital, la mobilitat i l’accessibilitat. Com ja van advertir també les Associacions de Veïns de la capital ebrenca, la previsió de posar en marxa nous serveis al Verge de la Cinta agreujarà la situació. Amb el nou edifici de serveis i el trasllat que preveuen fer del servei d’oncologia, que es presta a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, hi haurà més usuaris atrapats per la falta d’aparcament –que ara s’intenta resoldre amb un pàrquing de terra al fossar de les muralles-.

La proposta de l’alcaldessa de Tortosa és mantenir el servei d’oncologia a Jesús i construir-hi allí el búnquer que requereix el nou accelerador lineal que ha pagat Amancio Ortega. “L’edifici de radioteràpia de Jesús es va construir en uns terrenys cedits a Salut i no entenem que el traguem d’aquell lloc per ubicar-lo a un altre on ens generarà més problemes”, ha defensat Roigé. “Tots els grups municipals, excepte un que així ho ha expressat, considerem que no es poden posar més serveis si no es resolen els problemes de mobilitat, si no es dona resposta i es fan millores a l’Hospital”, ha afegit.

Modificació de POUM pendent

La construcció del nou edifici de radiologia al Verge de la Cinta està aturat perquè caldrà modificar el POUM de Tortosa ja que s’ha projectat en una zona verda, “una de les poques zones verdes que té l’Hospital”, ha recordat l’alcaldessa. “Hem demandat la reunions perquè entenguin que no es poden posar més serveis. La radioteràpia porta molta gent a tractar-se que han d’anar acompanyats, necessiten aparcar i arribar a l’equipament d’una forma lògica i d’acord amb allò que mereixen per la situació que estan passant”, ha afegit.

Menys hores de metge als pobles

Roigé també ha demanat a Salut que restableixi els horaris d’assistència primària que tenien els pobles de la ciutat. Bítem ha perdut dues tardes el metge de capçalera, així com també els Reguers, i Jesús les ha perdut totes. Això ja està generant col·lapse en l’horari de matí a Jesús. “La gent que només pot anar al metge a la tarda no podrà fer-ho al seu consultori i aquest se satura perquè ara s’està atenent a tothom a les mateixes hores, i ho han de fer en sales que no pertoquen”, ha denunciat l’alcaldessa. A Jesús també estan a l’espera que Salut redacti el projecte per fer un consultori nou. Per la informació que disposa l’Ajuntament, encara no està llest per licitar-se.

Roigé, Ferrando, Domènec i Rehues s’han mostrat molestos per una situació que provoca greus perjudicis als usuaris. “Estem parlant de pobles grans. Si fem comparatives amb altres municipis de mil habitants o de casi quatre mil com té Jesús, veuríem que la situació és molt diferent de la que es plateja aquí”, ha defensat Roigé. “Després d’actuar amb absoluta lleialtat, venim a denunciar-ho perquè no correspon a un municipi com Tortosa ni als seus pobles”, ha dit l’alcaldessa.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -