14.3 C
Amposta

La Generalitat permet anar als horts d’autoabastiment

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Davant l’estat d’alarma i la prohibició de sortir de les cases si no es tracta d’una necessitat essencial, va sorgir el debat de reconsiderar la prohibició d’anar a l’hort d’autoabastiment per a collir productes necessaris per a la subsistència, fet que comitè tècnic del Pla d’emergències PROCICAT per malalties emergents va plantejar ahir, 4 de març, als òrgans competents de l’Estat i fruit d’aquestes converses s’ha precisat el criteri que fins avui existia sobre l’anada als horts particulars. Amb la nova interpretació, a partir d’ara es pot anar a l’hort a collir els productes necessaris per a l’autoabastament.

En les anteriors setmanes algunes de les associacions a favor del desplaçament a l’hort defensaven:

  • Que anar a l’hort s’hauria de considerar com a adquisició d’aliments, ja que el Reial Decret que regula l’Estat d’alarma recull en l’art 7.1.a què es permet la circulació de persones per a «Adquisició d’aliments».
  • Que l’horta d’autoconsum proveeix d’aliments frescos a milers de persones, de manera que són un element clau en un moment de risc sanitari i econòmic, i són d’autosuficiència i rural.
  • Que és més segur anar a l’hort, complint les mesures sanitàries, que als supermercats, on s’apleguen moltes més persones en un espai tancat. En zones rurals, l’accés als horts evita desplaçaments per comprar.

Després d’una reunió celebrada ahir pel comitè tècnic, des del Departament d’Interior es va considerar que calia fixar un criteri que fes compatible la necessitat dels ciutadans d’anar a horts d’autoabastament amb les necessàries garanties de seguretat per a la salut d’aquestes persones; d’aquesta manera, amb el nou criteri, es pot anar a l’hort, si és fora del domicili habitual:

  • Sempre que sigui un hort de què es cullen productes necessaris per a l’autoabastament.
  • Si és un hort en què es tenen animals que s’han de cuidar.
  • Si es tracta d’una activitat econòmica.

Tot i això, queden exclosos d’aquest criteri els horts que puguin haver-hi en aquestes segones residències, als quals segueix estant prohibit anar. Cal insistir que els desplaçaments permesos s’hauran de fer complint la normativa vigent de distanciament social i higiene i per tant, han de ser sempre individuals.

Redacció – J. V. G.

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -