14.3 C
Amposta

La Generalitat exposa l’Agenda dels pobles i ciutats Catalunya 2050 a la segona assemblea mundial d’ONU-Hàbitat

Les Terres de l'Ebre han estat escollides per adaptar el Programa Global de Ciutats Resilients de Nacions Unides

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Generalitat participa aquesta setmana en la segona assemblea mundial d’ONU-Hàbitat, que se celebra fins al dia 9 a Nairobi (Kènia). La directora d’Agenda i Renovació Urbana, Nel·la Saborit i hi exposarà l’Agenda dels pobles i ciutats Catalunya 2050, el document que recull la transposició sostenible de les ciutats a les properes dècades. L’Assemblea Urbana de Catalunya va validar el document fa prop d’un any després d’un procés participatiu on hi van prendre part totes les administracions i gran part del teixit associatiu, econòmic i social. D’altra banda, les Terres de l’Ebre han estat l’escenari escollit per adaptar el Programa Global de Ciutats Resilients de Nacions Unides, per primer cop, a un territori més ampli que una sola ciutat.

La reunió d’ONU-Hàbitat se celebra cada quatre anys i en aquesta ocasió se centra en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en temps de crisis mundials a través del multilateralisme, L’agència treballa en més de 90 països amb governs, organitzacions de la societat civil, acadèmia i sector privat amb l’objectiu de promoure un millor futur urbà.

Per part de la Generalitat, també hi ha assistit el director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), Vicenç Margalef, que junt amb Saborit mantindrà reunions bilaterals amb organismes internacionals i ONG presents a la cimera.

D’altra banda, les Terres de l’Ebre han estat l’escenari escollit per adaptar el Programa Global de Ciutats Resilients de Nacions Unides, per primer cop, a un territori més ampli que una sola ciutat. Fins ara, la metodologia del Programa s’ha implementat en ciutats i entorns urbans molt diferents de tot el món, de diverses grandàries, situacions geogràfiques i contextos climàtics, com Dakar, Maputo, Asunción, Medellín o la mateixa Barcelona.

En aquest projecte, ONU-Hàbitat i la Generalitat de Catalunya col·laboren per adaptar la metodologia del Programa a territoris i àrees més extenses que les ciutats i que presentin també vulnerabilitat davant el canvi climàtic i altres reptes, tant econòmics com socials.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -