14.3 C
Amposta

La Generalitat destina més de 223.500 euros en la reparació del passeig marítim de les Cases d’Alcanar

El temporal del passat 1 de setembre va causar un esvoranc de tres metres de profunditat en el passeig, fruit de l’avinguda d’aigua pel barranc de Sant Jaume

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Generalitat de Catalunya a través del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori invertirà un total de 223.620 euros al passeig Marítim de les Cases d’Alcanar per reparar les greus destrosses que va ocasionar l’aiguat del passat 1 de setembre. Aquesta reparació és la primera actuació de la Generalitat a la zona després del temporal. Les obres, que començaran la setmana vinent, tindran un termini d’execució d’un mes.

El barranc de Sant Jaume es troba canalitzat amb formigó i les fortes pluges van superar la capacitat d’evacuació d’aquesta infraestructura de desguàs. L’escorrentia de l’aigua per la part urbanitzada d’aquest i pels carrers propers va ocasionar un esvoranc en el tram de passeig, d’uns 145 m2 de superfície i tres metres de profunditat aproximadament. La força de l’aigua va arrossegar tot el que va trobar al seu pas en aquest tram de passeig.

Ports de la Generalitat ha redactat un projecte que defineix i avalua les actuacions a realitzar per tal de recuperar l’accessibilitat a la part baixa del nucli i al port. L’objectiu és restablir l’esvoranc, reposar l’escullera de protecció del calaix, així com l’estructura de formigó, els ferms i els paviments del tram del passeig marítim afectat, juntament amb els diferents serveis urbans existents. Els treballs permetran també la reposició de l’enjardinament, del mobiliari urbà i de la senyalització, de la xarxa de pluvials, de sanejament, l’enllumenat públic, la xarxa abastament aigua potable i la xarxa elèctrica.

La Generalitat també farà obres de reparació d’emergència a les carreteres TP-3318, TV-3316, TV-3321, T-331 i T-332, en els trams d’Ulldecona a Alcanar per valor de 339.012 euros.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -