14.3 C
Amposta

La Galera participa un any més a les Jornades Europees de Patrimoni

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un any més, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural. Aquest projecte compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Institut Ramon Muntaner i en l’edició d’enguany incorpora com a nous col·laboradors, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

Les Jornades Europees del Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat. Se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. L’edició 2019 a Catalunya se celebrarà els dies 11, 12 i 13 d’octubre.

Palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics i altres espais patrimonials obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer en profunditat el seu patrimoni, la millor manera d’aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.

La Galera, participarà una edició més d’aquestes Jornades, a través d’una visita guiada gratuïta a l’edifici de l’Ajuntament. Al’espai que ocupa l’edifici de l’Ajuntament de la Galera, fins l’any 1885, hi havia una gran bassa on hi anaven a parar les aigües de tots els carrers. Aquesta bassa es va fer desaparèixer aquest 1885, any de l’epidèmia del còlera, per evitar focus d’infeccions.  Després d’això es van fer diferents projectes per construir un nou edifici de l’Ajuntament, en aquest espai, finalment l’any 1906 es va construir. L’edifici fou projectat per l’arquitecte provincial Ramon Salas i Ricomà autor de diferents obres a la demarcació de Tarragona. La visita guiada permetrà conèixer la història de la construcció d’aquest edifici que manté la seva façana, pràcticament, igual que en el moment de la seva construcció.

A l’espai del centre dedicat a exposicions de caràcter temporal hi trobareu una exposició col·lectiva del grup Foll’Art.

Dates: del 11/10/2019 al 13/10/2019.

Horari: de 12 a 14 h.

Punt de trobada: Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera. Baixos de l’Ajuntament. C. Sant Llorenç 36, la Galera (Montsià).

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -