14.3 C
Amposta

“La força de l’Ebre” a la secció oficial del FIC-CAT de Roda de Berà

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Del realitzador de “El Periple” 2018 i cantant de Los Sirgadors, surt aquesta mirada musical sobre el tema escrit per Josep Bordes que condensa alegries i lluites en la defensa dels rius. L’Ebre com eix vertebrador d’un moviment social que transformà Catalunya, ficà al mapa les Terres de l’Ebre, el seu paisatge, el caràcter la seva gent, la identitat d’un territori castigat pels poders centrals transvasistes. Ara es torna a reivindicar a través d’aquest videoclip on participen entre d’altres, les vogadores de Sant Jaume d’Enveja, els Castellers del Delta i de Tortosa, a més d’un nodrit grup d’activistes històrics, com Manolo Tomàs, Susana Abella o Joan Antoni Panisello i acompanyats d’artistes que recolzen la Plataforma en Defensa de l’Ebre que enguany fa compleix la seva majoria d’edat.

El videoclip rodat a Amposta el passat més de març, convocà a més de 150 defensors i defensores del riu i fou rodat a sobre del pont d’Amposta amb la intenció d’omplir la ciutat del color blau del nus. Des del riu, remant direcció Fontibre, el propi protagonista del clip, el cantant Pepet, voga cap a un futur on la joventut creua el pont de la capital del Montsià a vista de dron per agafar el relleu dels “plataformeros/es” que des de fa més de trenta anys han batallat per salvar el patrimoni més preuat del territori, l’Ebre i el seu Delta, amenaçat per l’especulació urbanoturísitica, els grans regadius i el fosc negoci de l’obra pública hidràulica.

“La força de l’Ebre” és la nova cançó de Pepet i Marieta dedicada al moviment antitransvasament del riu Ebre i que té la voluntat de convertir-se en l’himne de les noves generacions del col·lectiu. La lletra està carregada de missatges punyents. En el 18è aniversari del naixement del moviment antitransvasista, el videoclip abraça les noves generacions que han crescut amb la defensa del riu i el territori: “Som fills de la Terra de l’Ebre. / Portem molts anys de puny alçat / pa defensar que l’aigua del riu / arribe a la mar pel seu curs natural”. En la cançó també hi participen Gemma Humet, La Pegatina, Ebri Knight, El Diluvi, Joan Rovira, Los Sirgadors, La Carrau i el mateix Mario Pons, vocalista dels Sirgadors. També hi col·laboren Arturo Gaya i Quique Pedret (Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries), amb un tancament del clip que obre la lluita al futur des de la perspectiva d’un passat alimentat amb imatges d’arxiu de les icòniques manifestacions que han marcat la historia de terres de l’Ebre i després Catalunya.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinopsi: En el 18è aniversari del naixement del moviment antitransvasament, el videoclip abraça les noves generacions que han crescut amb la defensa del riu i el territori. Som fills de la Terra de l’Ebre, portem molts anys de puny alçat pa defensar que l’aigua del riu arribe a la mar pel seu curs natural.

https://www.fic-cat.cat/la-forca-de-lebre

Diumenge 9 de juny / 10:30 h Teatre del Casino Municipal

Amb la participació de directors/es i equips de producció de les obres.

Segula Films www.segulafilms.cat

Amposta –Terres de l’Ebre / 2019

4’ / digital

Clip musical

Direcció, realització, guió i postproducció: Mario Pons

Direcció de fotografia: Francisco Camacho

Música: Pepet i Marieta

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -