14.3 C
Amposta

La FCAC i la Fundació Espigoladors col·laboraran per reduir les pèrdues i el malbaratament alimentari

L’objectiu és aprofitar els aliments que queden sense collir al camp per atendre la necessitat de persones vulnerables

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha signat un acord de col·laboració amb la Fundació Espigoladors amb l’objectiu de reduir les pèrdues i el malbaratament alimentari, al temps que es pot atendre les necessitats de persones en situació vulnerable. En la fase inicial es preveu fer recollides d’aliments provinents d’excedents o minves, així com dur a terme espigolaments a camps de fruita i horta, tot i que el conveni està obert a la totalitat de sectors productius i totes les cooperatives sòcies de la FCAC. Durant l’any 2019, la Fundació Espigoladors va espigolar o recuperar a Catalunya 235.202 quilos d’aliments, que han permès evitar 114.073 quilos d’emissions de CO2 i estalviar 151 milions de litres d’aigua.

El president de la FCAC, Ramon Sarroca, ha assenyalat que l’espigolament “permet avançar en la lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari” amb què treballen des de la Federació i que es tradueix en la seva col·laboració amb diferents iniciatives. Així, el conveni amb la Fundació Espigoladors “permetrà donar una sortida útil als aliments que queden al camp després de la collita principal o de les collites sembrades no recollides amb l’autorització dels socis titulars de les explotacions”. En aquest sentit, la FCAC remarca la importància de la recent presentació de la guia per a l’espigolament segur, en l’elaboració de la qual ha participat la Federació de Cooperatives

La FCAC representa 195 cooperatives agràries que aglutinen més de 30.000 socis, agricultors i ramaders. En concret, 62 entitats s’ubiquen al Camp de Tarragona, 61 a Lleida, 35 a Terres de l’Ebre, 22 a Barcelona i 15 a Girona. Les cooperatives agràries representen el 34% de la producció final agrària (55% de la producció agrícola i 23% de la ramadera).

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -