14.3 C
Amposta

La farmàcia de Gandesa sofreix un greu problema de falta de medicaments

Els veïns i les veïnes de la capital de la Terra Alta es queixen de la falta de medicaments i molts cops han de desplaçar-se a les farmàcies de Bot o Corbera d'Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La població de Gandesa està sofrint un greu problema de falta de medicaments a la farmàcia del municipi des de fa mesos, segons ha pogut saber Imagina Ràdio. No s’hi troben medicaments, alguns tarden a arribar o directament no arriben. Els veïns i les veïnes reclamen solucions immediates, ja que es veuen obligats, en moltes ocasions, a desplaçar-se a les localitats de Bot o Corbera d’Ebre per comprar bolquers o medicaments bàsics com per exemple ibuprofens. Malgrat això, des de la farmàcia han assegurat que esperen solucionar de manera provisional el problema els pròxims dies i de forma definitiva en uns tres mesos.

L’Ajuntament de Gandesa és coneixedor d’aquesta la problemàtica i està seguint la situació. L’alcalde, Carles Luz, en declaracions a Imagina Ràdio, ha afirmat que “ens preocupa molt, perquè tot i ser una empresa privada és un servei públic de primera necessitat”. El consistori ja ha traslladat aquesta preocupació al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona perquè, segons Luz, “és qui ha de garantir el servei dels medicaments al poble i ara mateix no hi ha garantit al 100% el subministrament de medicaments”.

El president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, Toni Veciana, ha dit a Imagina Ràdio que sí que coneixen el que està passant a la farmàcia de Gandesa, però, segons afirma, no poden intervenir-hi de manera directa perquè és una entitat privada i que no poden donar més detalls sobre la qüestió. Malgrat tot, Veciana assegura que s’estan fent les gestions oportunes per solucionar aquesta situació, que qualifica “d’excepcional”.

La redacció d’Imagina Ràdio també ha pogut parlar amb el propietari de la Farmàcia Ruiz de Gandesa, Carlos Ruiz Felez, qui ha confirmat que estan tenint problemes amb el subministrament de medicaments per part dels proveïdors perquè estan tenint problemes greus d’impagament amb l’Agència Tributària. “M’ho estan embargant tot, i si no paguem, els proveïdors no ens subministren els medicaments, el problema és aquest. Estic fent tot el possible perquè m’aixequin l’embargament i solucionar-ho. Per a mi és una situació difícil, sé que és molt greu, tant de bo no la tingués i no la desitjo a ningú. Estic fent tot el possible, però costa”.

Ruiz ha explicat que deu diners a l’Agència Tributària arran d’una inspecció i també per un deute de fa anys. Per aquest motiu va demanar un ajornament del pagament, tanmateix, l’agència li va denegar i es va activar l’embargament. Ara, el propietari de la farmàcia ha tornat a fer un escrit amb la documentació corresponent per tornar a demanar a l’agència que aixequi l’embargament, justificant que si no, no pot donar un bon servei a la farmàcia.

El farmacèutic gandesà està rebent el suport del Col·legi de Farmacèutics i espera que en una setmana estigui solucionat. Malgrat això, té un pla B i un pla C, en cas que el primer falli, però no els ha volgut desvetllar. “En una setmana esperem tenir un parche i en tres mesos aconseguir la solució definitiva”, ha conclòs Ruiz.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -