14.3 C
Amposta

La Diputació inspecciona 200 quilòmetres de clavegueram de petits municipis de les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Diputació de Tarragona compta amb un pressupost de 200.000 euros per realitzar treballs d’inspecció de la xarxa de clavegueram a 35 municipis de menys de 5.000 habitants de tota la demarcació. Aquest servei, dut a terme per la unitat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori del Servei d’Assistència Municipal, té com a objectiu detectar l’estat de manteniment i les principals incidències. Tenint en compte que el clavegueram és un servei municipal obligatori i en la majoria dels municipis la xarxa és de tipus unitària.

Sovint,  quan es manifesta un problema a la xarxa de clavegueram, aquest ja és de certa envergadura i, per tant, és més costós econòmicament de solucionar. Amb aquest servei de la Diputació, es proporcionarà la informació necessària als ajuntaments per facilitar una gestió preventiva del clavegueram, que és més eficient que realitzar només un manteniment correctiu. Els treballs es duen a terme amb càmeres d’inspecció tipus perxa, que són uns dispositius amb un element telescòpic que permet als operaris realitzar inspeccions de les canonades des dels pous de registre, sense necessitat d’avançar per dins d’aquesta.

Amb l’ús d’aquestes càmeres es realitzen unes visualitzacions més ràpides i econòmiques i s’obté una diagnosi general de l’estat de manteniment de la xarxa. Es detecten problemàtiques i s’optimitzen els costos de manteniment. En finalitzar el servei, a més a més de les gravacions d’aquestes inspeccions, també es lliura una cartografia actualitzada de tota la xarxa i un plànol de tipus semafòric, indicant aquells trams de la xarxa on és prioritari actuar per part de l’Ajuntament.

La gestió de tipus preventiu és molt necessària davant dels efectes del canvi climàtic. Permet disposar d’unes infraestructures més resilients i garantir el seu correcte funcionament. Per combatre l’increment de la intensitat de les pluges i el risc d’inundacions, cada cop més freqüents.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -