14.3 C
Amposta

La CUP Tortosa creu que el pacte de govern “és un pacte pel poder que no comportarà cap canvi ideològic”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Des de la CUP de Tortosa consideren que el pacte de govern entre Junts per Tortosa i el PSC “és un pacte pel poder que no comportarà cap canvi ideològic”, com també van apuntar en l’anterior pacte entre ERC i el PDeCat. Un pacte, com diuen, “que assegura que les elits, que han governat la ciutat en tots els governs democràtics, ho segueixin fent”.

Un pacte “pel poder” que es fa “contra natura per les ganes de Meritxell Roigé de mantenir-se en la poltrona i per les ganes, especialment, d’Enric Roig d’ocupar una cadira”.

La CUP considera que aquest pacte “oficialitza un pacte de facto que ja s’ha aplicat des del començament del mandat amb el suport del PSC a totes les propostes de l’equip de govern i que Meritxell Roigé s’ha treballat des de que va arribar a l’alcaldia, a l’anterior mandat”.

El grup de la CUP Tortosa pensa que no s’havia fet abans aquest pacte perquè la suma no dóna majoria absoluta. Malgrat això, creuen que s’ha fet ara “ràpidament” per “l’amenaça d’una moció de censura i alhora, per l’incapacitat de l’equip de govern de tirar endavant la ciutat, per inexperiència”. A més, creuen que amb aquest pacte “Meritxell Roigé legitima i blanqueja el PSC, que igual que el PP, nega nega la sortida política a la voluntat del poble català de decidir el seu futur votant”. També diuen que “Meritxell Roigé senta en el seu equip de govern, als representants tortosins del partit que manté empresonat i exiliat al govern de Catalunya”. Des de la CUP consideren que aquest pacte “és una deslleialtat”.

“El pacte desacredita políticament a Enric Roig i al PSC. Que pacta amb qui vàries vegades va anomenar la dreta més rància i casposa de Catalunya. Enric Roig i el PSC han traït als votants que van optar pel PSC com una opció de canvi. Enric Roig i el PSC havien de triar entre una opció ideològica i generosa, que era facilitar un canvi a la ciutat o bé pactar amb el partit que representa el caciquisme tortosí i que ha fet de l’ajuntament, de les empreses municipals i de les subcontractades una agència de col·locació als afins al partit. I el PSC ha optat per prioritzar l’interès personal d’Enric Roig a tenir una cadira a la coherència ideològica i el projecte de ciutat.”

Des de la CUP Tortosa també volen responsabilitzar especialment a ERC, però també a Movem Tortosa, de “no haver sabut o volgut”articular una alternativa a la dreta, i això “evidencien una vegada més, que l’anomenada esquerra tortosina, és covarda i està domesticada”. “Tant ERC com Movem Tortosa han tingut 7 mesos per acordar una alternativa al govern neoconvergent, però han prioritzat els interessos del partit i electorals als de la ciutat”.

Des de la CUP lamenten que el PSC “hagi tancat per dalt, als despatxos, el que va decidir la majoria de tortosins i tortosines, que era un canvi. I també lamentem que ni ERC ni MOVEM hagen volgut o sapigut articular una alternativa, que condemna a Tortosa, a tres anys i mig més de govern neoconvergent”.

Redacció – X. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -