14.3 C
Amposta

La CUP proposa municipalitzar la gossera de Tortosa i rescindir immediatament amb Corralet

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Redacció.- La CUP té entre els punts importants del seu programa el benestar animal. De manera simbòlica el partit independentista va voler convocar, davant la gossera municipal, a persones que a instàncies d’ARCA van traure gossos de la gossera municipal, abans que el Corralet la gestionés, per “evitar-los maltractaments”.

“Els darrers quatre anys hem tingut un govern municipal que no ha tingut cap mena de sensibilitat envers el tema. No blindant la gestió de la gossera municipal amb un conveni, i propiciant que una empresa com el Corralet (acusada de maltractament animal) es quedés amb la gestió. Però també obviant les obligacions que estableix la llei en la gestió de les colònies de gats. Així com negant-se a fer una nova ordenança de tinença d’animals de companyia a proposta de la CUP. O aplicant mètodes més propis de l’edat mitjana que del segle XXI per gestionar les colònies de coloms”, diuen els cupaires.

Entre les propostes està recuperar la gestió del servei de recollida i custòdia d’animals de companyia al 2021 quan acabarà el contracte amb el Corralet. Gestió que proposaran que es faça amb recursos de l’ajuntament, però amb la col·laboració de les entitats ARCA i PROGAT. Així com la dignificació de les instal·lacions, que estan força deteriorades.

Tot i això, des de la CUP no es conformen amb esperar a la finalització del contracte, i es comprometen a impulsar les denúncies de males praxis de l’empresa concessionària per imposar multes i forçar un acord de finalització del contracte anterior al seu venciment. En este sentit, els cupaires diuen que han rebut denúncies de persones per exemple han hagut de pagar 50€ per recuperar el seu gos, així com una altra que havent perdut el seu gos, l’empresa li va negar que hi fos, però que a la nit, va poder»obrir» la gàbia per recuperar el seu gos, que sí que hi era.

També volen Impulsar la creació de la figura del Defensor/a dels animals vinculat a la Regidoria de Medi Ambient (per exemple per impulsar i recollir les denúncies de mala praxis) i  realitzar campanyes de sensibilització per fomentar les esterilitzacions i evitar abandonaments. També està la idea de signar un conveni amb PROGAT perquè tinga recursos per gestionar les colònies de gats i “no s’haja de pidolar als pressupostos participatius”.  Incloure l’opció vegana a les festes i activitats lúdiques organitzades per l’ajuntament.  Promoure una nova Ordenança de tinença d’animals de companyia que reculla l’esperit de la Llei catalana d’animals, l’actual que té una visió punitiva i contempla pocs drets dels animals, i mantenir en bon estat i nets les zones d’esbarjo canines.

.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -