NotíciesPolítica

La CUP de les Terres de l’Ebre: “Anem a esquerdar més el règim del 78”

La CUP es presenta a les eleccions estatals amb tres objectius: dret a l’autodeterminació, amnistia per les preses polítiques i recuperar drets socials perduts. Apunten que la situació d’excepcionalitat política justifica acudir a les eleccions “d’un estat del què no ens sentim part”, així com a un Congrés “que considerem buit de poder real, perquè està subordinat als interessos de l’IBEX-35 i al neoliberalisme de la UE”.

Es presenten amb el ferm compromís de ser una eina “per impedir que altres partits vulguin tancar per dalt, amb un pacte d’estat, el que el poble està lluitant al carrer”. Diuen que només hi ha un pacte possible, el de “poder decidir votant el futur i l’amnistia per totes les presses polítiques”.

Son conscients que el pacte actualment és impossible, perquè “amenaça l’existència del mateix Estat”. Per això, diuen, volen fer més grans “les esquerdes del règim del 78 i aprofundir en la denúncia dels privilegis de la monarquia, del poder de les empreses de l’IBEX-35, i les seues vinculacions amb els grans partits, i d’un sistema judicial i policial hereu del franquisme”.

Diuen que no van al Congrés dels Diputats a fer política, ni a fer propostes de resolucions o de llei, ni tampoc a negociar competències ni a votar presidents. Van a “boicotejar un Estat amb una molt baixa qualitat democràtica”. Com també a “denunciar les retallades en drets laborals i socials que pateix tant Catalunya, com la resta dels Països Catalans i de l’Estat”. Un dels objectius seus objectius serà construir aliances amb altres organitzacions i pobles de l’Estat, que també pateixen la precarització de la vida de la majoria de persones. Aliances per denunciar, i a la llarga, “tombar el règim del 78 i els seus privilegis”.

Aniran al Congrés a fer un discurs contundent i crític amb les polítiques feministes, migratòries i contra el canvi climàtic que consideren buides de contingut per part de l’Estat i de la UE. Finalment diuen que no volen enganyar al territori. La CUP no té programa electoral per aquestes eleccions. No faran cap proposta concreta per les Terres de l’Ebre, ja que diuen que no volen vendre fum electoralista. “Els vots ebrencs a la CUP seran per exercir el dret a l’autodeterminació, l’amnistia de les persones empresonades i per recuperar drets socials i laborals perduts. I amb un objectiu a llarg termini, acabar amb el règim del 78”.

Redacció –  V. Ll.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close