14.3 C
Amposta

La Creu Roja Tortosa ha repartit 990 kits d’alimentació, higiene i de neteja per a la llar a la ciutat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Es tracta de la campanya de Suport Social de Proximitat que realitza l’entitat, a famílies en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social. A causa de la crisi derivada de la Covid-19, l’increment de les famílies usuàries perceptores d’aliments manuals s’ha incrementat. Al mes de març CR Tortosa van atendre a 185 unitats familiars, seguidament al mes d’abril a 314 unitats familiars i finalment al mes de maig 495 unitats familiars. Les xifres més altes en la història de l’entitat.

En total la Creu Roja Tortosa ha repartit: 150 kits d’alimentació familiar (100 kits per nuclis familiars de 4 persones i 50 kits per a nuclis familiars de 2 persones), 150 kits d’alimentació per als nadons (75 kits per als nadons de 0 a 6 mesos, i 75 kits per als nadons de 6 a 18 mesos), 530 kits d’higiene personal (90 kits higiènics per a nadó, 240 kits higiènics per a home, 200 kits higiènics per a dona), 160 kits de neteja per a la llar.

Tanmateix, l’entitat promou la dignificació de les famílies vulnerables beneficiàries de les entregues de béns; per aquest motiu, la Creu Roja aposta per al format d’entregues de targetes moneder, amb les quals les famílies poden realitzar les seves compres d’aliments frescos a establiments de BonÀrea.

Gràcies al Pla Creu Roja Respon, fins al moment, l’entitat ha repartit 123 targetes de prepagament per la compra d’aliments valorades en total de 12.300,00 euros, a Tortosa. Per fer aquestes entregues hem comptat amb la col·laboració de BonÀrea que ha fet cessió de les targetes físiques i l’entitat s’ha encarregat de fer la recàrrega de 100 €/targeta.

La Creu Roja, segueix fidel amb el seu compromís amb les persones més vulnerables, on a causa de la crisi de la Covid-19 la Creu Roja Tortosa ha vist incrementada la demanada d’aliments i productes bàsics. Previ a la crisi sanitària, els perfils que s’atenien a la Creu Roja pertanyien al que nosaltres anomenàvem persones “vulnerables”: amb índex de pobresa crònica i pobresa intermitent. Aquesta nova conjuntura ha fet que s’hi sumés un nou perfil de persones que mai havien tingut necessitat demanar aquest tipus d’ajudes.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -