14.3 C
Amposta

La central nuclear Ascó II intensifica les mesures de prevenció per evitar el contagi de coronavirus

La planta inicia la 26a recàrrega de combustible

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La central nuclear d’Ascó II ha començat la 26a recàrrega de combustible amb la desconnexió de la xarxa elèctrica la matinada d’aquest dissabte. Els treballs comencen amb el reforç de les mesures de prevenció per evitar la propagació de la covid-19, tal com ja es va fer la primavera passada amb la recàrrega de la unitat I. Segons l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) s’incorporen gairebé 900 treballadors per les tasques de la recàrrega i es contempla l’execució de 8.000 ordres de feina i 20 modificacions del disseny amb l’objectiu de preparar la planta pel pròxim cicle i per una operació a llarg termini segura i fiable.

Entre els projectes rellevants de la 26a recàrrega de combustible destaquen la renovació de 64 dels 157 elements que conformen el nucli del reactor; la implantació definitiva del nou sistema de maneig del combustible, la inspecció visual i neteja exterior del vas del reactor, l’escaneig digital de l’edifici de contenció; la substitució del motor d’una de les bombes de refrigeració del reactor, entre d’altres.

Pel que fa a les mesures anticovid-19, s’establiran algunes actuacions específiques per als treballs en espais reduïts, es reforçarà la vigilància als accessos i els torns s’organitzaran de forma esglaonada per tal d’evitar les concentracions simultànies de persones durant la recàrrega. També es faran les proves necessàries per impedir que entrin casos positius a les plantes.

Font: ACN
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -