14.3 C
Amposta

El Parc Natural dels Ports atorga més de 181.000 euros en ajuts per promoure els valors naturals i culturals

El Departament de Territori i Sostenibilitat finança una desena d'organismes, entitats i particulars

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Parc Natural dels Ports ha atorgat més de 181.000 euros a ajuts per promoure la conservació dels valors culturals i naturals d’aquest espai natural protegit. En concret, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha finançat tretze actuacions promogudes per ens locals, propietaris i entitats del territori de l’àmbit del parc natural, de dinou sol·licituds rebudes. Les actuacions subvencionades són molt diverses i contemplen des de millores per a la integració paisatgística d’edificacions, reconstruccions dels marges de pedra seca o bé la recuperació d’hàbitats per a la fauna salvatge.

Dins de la convocatòria 2020 de subvencions als espais naturals de Catalunya, el Govern ha destinat 2,9 milions al conjunt d’espais naturals de protecció especial de Catalunya. Aquests ajuts s’emmarquen en el Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020. La injecció al Parc Natural dels Ports ha permès finançar tretze actuacions. Concretament, les subvencions han recaigut en sis ajuntaments, cinc persones físiques i dues empreses. De l’import total atorgat, s’han destinat 130.000 euros a ens locals, 39.000 euros a persones físiques i 12.000 euros a empreses.

Pel que fa a les sis sol·licituds no ateses, tres han presentat renúncia i tres no s’han pogut atorgar per manca de pressupost. Inicialment, el crèdit disponible per aquesta convocatòria era de 125.000 euros. Amb tot, amb la revisió de les sol·licituds rebudes en el conjunt dels espais naturals, i atenent a l’import total sol·licitat en aquest parc, la partida inicial s’ha incrementat en més de 56.000 euros. Això ha permès atendre un nombre considerablement més elevat de sol·licituds.

Actuacions de millora de l’entorn

La tipologia d’actuacions subvencionades és molt diversa i es contemplen des de millores per a la integració paisatgística d’edificacions; la reconstrucció de marges de pedra seca; la recuperació d’hàbitats per a la fauna salvatge; elaboració de materials de difusió i d’educació ambiental o bé millores en equipaments d’ús públic i de recepció de visitants.

Enguany, arran de la pandèmia, el termini d’execució s’ha prorrogat automàticament un mes, fins a final d’octubre. Així mateix, els sol·licitants que ho necessitin de forma justificada poden demanar una pròrroga fins a final d’any.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -