14.3 C
Amposta

La carretera TV-3454, entre Amposta i Deltebre, un punt negre a la xarxa viària?

Han augmentat els accidents i les morts a la carretera TV-3454, que va d'Amposta a Deltebre?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les morts en accidents de trànsit a les carreteres de les Terres l’Ebre es van reduir l’any 2021 un 43% respecte al 2019, abans de la pandèmia. Hi va haver 8 víctimes mortals en 8 accidents, 11 víctimes menys que el 2019 quan hi va haver 14 accidents i 19 morts. 5 dels 8 accidents mortals es van produir en vies secundàries, segons ha explicat a Imagina Ràdio el director territorial d’Interior, Miquel Alonso.

La via secundària TV-3454, que va d’Amposta a Deltebre, ha sofert un augment de sinistralitat i de morts els darrers anys. Aquesta carretera va registrar 7 accidents el 2019, quatre menys que l’any passat quan n’hi va haver 11. A banda d’això, de l’1 de gener al 5 de maig de 2021 hi va haver 4 accidents, igual que en el mateix període d’aquest 2022, però enguany d’aquests, dos han sigut accidents mortals per col·lisió frontal on han perdut la vida 3 persones, i l’any passat, en tot l’any hi va haver un accident mortal amb un mort. Per tant, aquest any, la TV-3454 ja ha més que doblat les morts que es van registrar en tot el 2021.

Per una banda, Miquel Alonso detalla que l’objectiu prioritari d’Interior és reduir les víctimes mortals i els ferits molt greus i, en segon terme, la sinistralitat. Alonso, en referència a la carretera TV-3454, afirma que no és considerada un punt negre a la xarxa viària, sinó que forma part de les carreteres secundàries de les Terres de l’Ebre, les quals, segons afirma, sí que han registrat un augment de sinistralitat.

Per altra banda, la directora de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori a l’Ebre, Lídia Pino, ha explicat que des del seu departament han executat diverses actuacions en aquesta carretera i se continuen fent millores, com en altres vies secundàries. “A la TV-3454 hem fet rotondes, que redueixen la velocitat dels vehicles, i hem arreglat el ferm en algunes ocasions”, detalla Pino, que afegeix, que no saben el perquè de l’augment d’aquesta sinistralitat i mortalitat, però valoren la possibilitat que la gent vagi més de pressa del que permet la via, ja que és una carretera molt llarga i plana. Malgrat això, la directora diu que no es pot assegurar aquest fet, perquè “segurament en tots els casos no és aquest el motiu”.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -