14.3 C
Amposta

La campanya flixanca #NoiesEnJoc no s’atura i reclama equips de futbol mixtos fins als 18 anys

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Flix ha iniciat una campanya, anomenada #NoiesEnJoc, la qual reclama que les adolescents puguin jugar en equips mixtos al futbol 11 fins als 18 anys. Segons els impulsors de la iniciativa, una flixanca de 13 anys no podia jugar la temporada vinent, en la categoria cadet, amb el seu equip actual, però la normativa de la Federació Catalana de Futbol (FCF) estipula que sí que pot continuar jugant amb els seus companys a Flix, però, això sí, als 16 anys (categoria juvenil) haurà de buscar un equip femení.

Els impulsors de la iniciativa #NoiesEnJoc han publicat un comunicat on celebren el canvi dels 14 als 16 anys pels equips de futbol mixtos, tanmateix la campanya continua activa perquè sol·liciten que la Federació augmenti el límit d’edat fins als 18 anys.

Segons expliquen, cap de les entitats esportives, clubs i escoles de futbol amb qui han contactat els impulsors d’aquesta campanya tenia coneixement ni havia rebut notificació per part de la Federació de l’augment del límit d’edat per als equips mixtos. “Les consultes efectuades al reglament disponible en el moment d’iniciar la preparació de la campanya van confirmar l’existència del límit de 14 anys”, apunten. Per tant, consideren “que la mínima ampliació hauria de ser fins als 18 anys, perquè en el cas de les noies de zones rurals és el moment en què bona part es traslladen a la ciutat per seguir amb els seus estudis”.

La campanya #NoiesEnJoc segueix, amb l’esperança, diuen, “que la sensibilitat mostrada per la Federació pugui continuar millorant aquest aspecte”. Amb tot, la campanya segueix en peu amb l’objectiu inicial, permetre equips mixtos fins a la categoria juvenil. A més a més, en menys d’una setmana la recollida de firmes acumula més de 1.700 signatures, milers de comparticions i l’atenció de mitjans de comunicació d’arreu de Catalunya.

Notícies relacionades:

La FCF permet la jugadora flixanca continuar jugant amb el seu equip en la categoria cadet

#NoiesEnJoc, la iniciativa flixanca per eliminar la discriminació de les adolescents al futbol 11

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -