14.3 C
Amposta

La 17a Fira de l’Arròs i del Comerç de l’Aldea arriba el 20 d’abril carregada d’actes i novetats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Aldea celebrarà els actes amb motiu dels 40 anys de municipi el 21 d’abril i els actes de la 17a Fira de l’Arròs i del Comerç del 20 al 23 d’aquest mateix mes. Xavier Royo va explicar fa unes setmanes, en l’acte de presentació, que enguany li donaran més importància a l’aniversari de la segregació de l’Aldea de Tortosa, ja que se celebra el 40è aniversari: “Hem preparat una sèrie d’actes que giraran dins de la celebració i descobrirem un monòlit. No podia ser d’altra forma que donar-los el protagonisme que es mereixen a dos aldeans que també fan 40 anys”. Aquests aldeans tenen una gran repercussió pública i són el xef estrella Michelin, Fran López, i Manel Villarroya, entrenador i coreògraf del Club Patí l’Aldea. Tots dos de gran prestigi mundial, en l’àmbit de la cuina i els esports.

Segons l’alcalde, “l’Aldea era el rovell de l’ou, amb moltes possibilitats i després de 40 anys podem dir que té centralitat geogràfica i s’ha sabut transformar en un pol d’atracció econòmica, amb la implantació de grans indústries dintre del seu municipi, sobretot al Polígon Catalunya Sud, sense oblidar el Polígon d’Estació de Mercaderies, que té molt a dir en un futur, quan es posi en marxa el corredor del Mediterrani”.

La 17a edició de la Fira de l’Arròs i el Comerç serà inaugurada per una comerciant del poble. Com l’ha definit el batlle, una dona “molt compromesa amb els actes i esdeveniments comercials de la població: Griselda Figueras”. L’any passat ja es va donar un nou aire a la fira i enguany s’ha volgut continuar amb el mateix impuls. Irene Negre va explicar que enguany s’inaugurarà la fira el dijous dia 20 d’abril a la tarda, ja que 21 és festa local i s’ampliarà la fira un dia més. El dijous els protagonistes d’aquesta celebració dels 40 anys, seran els xiquets i xiquetes de les escoles del poble i de la llar d’infants. Negre ha explicat que “farem la construcció d’un talús, una aula de natura on plantarem les herbes i flors autòctones de les Terres de l’Ebre, amb una sèrie d’activitats coordinades amb les direccions dels centres educatius”.

El divendres dia 21 d’abril serà el dia estrella de la fira i com ja és habitual s’entregaran els premis del concurs literari i artístic. Es duran a terme actes solemnes i commemoratius com la hissada de la bandera, descobriment d’aquest monòlit i la presentació d’una exposició de l’Albert Hernández de troncs de Mar i un mini concert acústic de Joan Rovira, cantautor camarlenc. Es farà una visita a la nova entrada del poble a la raval de Sant Ramon, on lluirà també l’indicatiu de l’Aldea, com ja llueix a les altres dues entrades del poble. A la nit es podrà gaudir d’una de les novetats rellevants amb l’espectacle musical del Rei Lleó, on vindran a l’Aldea per primer cop. A través de pasdobles, danses urbanes i altres tipus de ball, la companyia de Deltebre, Feel Dance Entertainment, el divendres 21 d’abril explicarà la història del Rei Lleó a través de la dansa.

El dissabte dia 22 d’abril tindrà lloc la trobada de puntaires, activitats de Sant Jordi i activitats amb la ràdio amb els alumnes de l’escola bressol, concert de la Banda Musical i la Coral verge dels Prats, on es farà la presentació de l’Himne de la Mare de Déu de l’Aldea, amb els arranjaments necessaris perquè puguin tocar i cantar conjuntament la Banda i la Coral i a la nit es repetirà amb el 2n maridatge musical amb plats i vins dels cellers de la Terra Alta.

Finalment, el diumenge 23 d’abril hi haurà una sèrie d’activitats per celebrar el Sant Jordi: trobada de Bitlles, Diada de l’Arròs Col i Fesols, Trobada de Jotes i Trobada de cotxes antics. Els més menuts també podran continuar buscant les 10 carxofetes amagades i que estaran dins la fira.

Les entrades per l’espectacle del rei lleó les podreu trobar aviat a la venda des d’aquest enllaç i també podeu adreçar-vos a l’Ajuntament. La resta d’activitats prevista per la Fira i la venda de tiquets del Maridatge i Arròs Col i Fesols es faran públiques en els pròxims dies.

Cartell Fira de l’Arròs i el Comerç de l’Aldea 2023
Programa (1)
Programa (2)
Programa (3)
Cartell de l’Espectacle El Rei Lleó a l’Aldea

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -