14.3 C
Amposta

Aragonès defensa la feminització del cos de Bombers i anuncia més recursos i efectius per als pròxims anys

El Govern es compromet a invertir 28 MEUR en dos anys al cos, la més alta dels últims temps

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, han defensat la “feminització” dels Bombers de la Generalitat perquè s’assembli més a la societat i sigui més inclusiu. Durant l’acte de lliurament de medalles i distincions d’honor als Bombers de la Generalitat a la Ràpita, Aragonès ha celebrat l’increment del 51% de la participació de dones en el darrer concurs per entrar al cos de Bombers. “És una notícia excel·lent que les noves generacions de dones es vulguin incorporar al cos”, ha dit.

Foto: Imagina Ràdio

Aragonès també ha destacat la inversió de 19 MEUR que es farà per a renovar i millorar materials i recursos dels Bombers i ha assegurat que la partida es repetirà l’any que ve. El president ha assenyalat que l’any 2026 es preveu que hi hagi 3.600 bombers professionals i 1.800 de voluntaris a Catalunya.

Foto: Imagina Ràdio

Per la seva banda, el conseller d’Interior ha afirmat que la incorporació de més efectius al cos de Bombers no serà l’únic projecte que es portarà a terme. També s’invertirà en més recursos i infraestructures i en la millora dels equipaments perquè puguin fer la feina millor i més segurs, sobretot en un context de canvi climàtic que agreuja la tasca dels Bombers amb grans incendis, fenòmens meteorològics de gran intensitat i altres desastres naturals.

Foto: Imagina Ràdio

Elena ha agraït la feina feta als Bombers que han participat en l’acte de lliurament de medalles i distincions d’honor i ha destacat “la dèria, la passió i la vocació” que aboquen a la professió i al servei prestat, “tot i els moments difícils” que viuen. El conseller ha remarcat la capacitat del cos de Bombers de la Generalitat de créixer també en l’àmbit conceptual i ha fet referència a la seva capacitat d’esperar, de prevenir i prioritzar en l’episodi d’incendis simultanis de l’any passat.

Elena ha tornat a demanar prudència a la població en l’actual context de sequera i altes temperatures, amb situacions de risc d’incendi “propis d’altres èpoques de l’any”. “Venen dies i setmanes difícils. Gaudim de la natura i preservem-la com ho necessita”, ha conclòs.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -