14.3 C
Amposta

Justícia assegura “un tractament rigorós i respectuós” per a les restes de combatents en superfície

Montull defensa que els Biberons van posar les restes del Monument de la Pau en un petit fossar per "dignificar-les"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Justícia assegura que totes les restes òssies que es guarden en monòlits com el Monument de la Pau o la Cova de Betlem de Corbera d’Ebre “seran tractades amb el rigor i amb el respecte que ho són totes les altres”, com també es farà amb les restes que es troben en superfície escampades. Ho ha dit el director del Departament a les Terres de l’Ebre, Lluís Montull, al costat de la cripta on la Lleva del Biberó va dipositar algunes restes que van trobar a la Cota 705 de la serra de Pàndols quan van erigir el monòlit, el 1989. Montull ha recordat que “aleshores no existia cap protocol ni cap normativa” i que les van recollir “a la base del monument per dignificar-les”, fet pel qual “aquesta és la intenció que s’ha de tenir en compte”.

Lluís Montull, director dels serveis territorials de Justícia a les Terres de l’Ebre, ha respost així a les queixes que feia públiques aquest dilluns, Marc Antoni Malagarriga-Picas en nom de l’associació de familiars del Banc d’ADN, l’associació Lo Riu i la Xarxa Catalana i Balear de suport a la querella argentina contra els crims franquistes. “Penso que no és la nostra responsabilitat respondre a totes les polèmiques que apareixen a Twitter, però en el cas de les restes òssies (…) és important”, ha dit.

Montull ha insistit que quan es van recollir les restes no hi havia protocols i eren gestos de dignificació de qui les trobava i que “evidentment, els temps han canviat i ara el tractament de les restes òssies és un altre i en aquest cas seran tractades com en els altres casos”.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -