14.3 C
Amposta

Territori licita tres trams més per construir carrils 2+1 a la C-12 entre Garcia-Vinebre i Xerta-Tortosa

La Generalitat inicia la redacció de projectes per convertir tres trams de la C-12 en una via més segura i fluida, amb una inversió de 110 MEUR en l'objectiu de reduir accidents mortals

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’objectiu de millorar la xarxa viària de les Terres de l’Ebre és un pas essencial per garantir la seguretat dels conductors i reduir els accidents de trànsit. Amb aquesta finalitat, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, ha destacat el progrés en la transformació de la C-12 en un eix 2+1 durant la sessió del Consell de Direcció de l’Administració Territorial del Govern a les Terres de l’Ebre.

La Generalitat ha licitat la redacció dels projectes per convertir tres trams de la C-12 en una via 2+1, amb una longitud total de 18 quilòmetres. Aquesta intervenció global, amb una inversió de 110 MEUR, s’emmarca dins del programa 2023-2030 del Govern per reduir els accidents frontals a la xarxa viària de la Generalitat, que és un dels tipus d’accidents amb més víctimes mortals i greus.

El sistema 2+1, que s’aplica amb èxit a altres carreteres, consisteix en configurar tres carrils de circulació, alternant el carril central en un sentit i en l’altre, per permetre avançaments segurs i reduir la possibilitat d’accidents frontals. A més, aquesta configuració millora la fluïdesa del trànsit. En zones on s’ha aplicat aquest sistema, s’ha observat una reducció significativa dels accidents mortals i greus, basant-se en l’experiència de Suècia, un país referent en seguretat viària.

Pel que fa a la transformació digital dels comerços, el Departament d’Empresa i Treball, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), destinarà 7,5 milions d’euros al Fons Next Generation per a aquest propòsit. A les Terres de l’Ebre, 17 comerços reben ajuts per valor de 240.000 euros per impulsar la seva transformació digital, un pas essencial per afrontar els reptes del mercat actual.

Entre els beneficiaris dels ajuts, destaquen la Unió de Comerç Rapitenc, SERCOTUR l’Aldea i la Unió de Botiguers de Móra d’Ebre. Aquests recursos, que representen el 3,5% del total del país, permetran subvencionar inversions de fins a 340.000 euros, impulsant la modernització i competitivitat dels negocis locals.

Amb aquestes mesures, el Govern demostra el seu compromís amb la millora de les infraestructures i el foment dels negocis a les Terres de l’Ebre, en la recerca d’un futur més segur i dinàmic per a la comarca.

Adam Tomàs i Albert Salvadó

Redacció- Ll. F.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -