14.3 C
Amposta

Junts per Tortosa denuncia un descontrol en el padró municipal mentre el govern defensa la seva gestió responsable

El motiu de debat ha estat que des de juliol de 2023, el padró de Tortosa ha crescut en més de 2.000 persones

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En el darrer ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa, celebrat el dilluns 3 de juny, Junts per Tortosa, a través de la seva portaveu Meritxell Roigé, va expressar preocupació pel que considera un descontrol en la gestió del padró municipal de Tortosa. Roigé va afirmar que des de l’arribada del nou govern tripartit (Movem-PSC, ERC i CUP) el juliol de 2023, el padró de Tortosa ha crescut en més de 2.000 persones, amb el 95% d’aquests empadronaments corresponents a població immigrada. La portaveu ha qüestionat els criteris d’empadronament i ha advertit sobre l’efecte crida que, segons ella, estaria provocant una pressió excessiva sobre els serveis municipals.

Durant el ple ordinari, l’alcalde de Tortosa Jordi Jordan, va respondre que l’augment de població anava de la mà de l’augment de la resta del país, i que el cas de Tortosa no és excepcional. Jordan va subratllar que s’estaven limitant a empadronar la població segons com informa la normativa vigent, independentment de la seva nacionalitat.

Aquest matí, en una roda de premsa, la regidora d’Acció Social, Dolors Bel ha explicat que, tot i que s’han registrat 2.000 nous empadronaments, l‘augment real de la població és de 729 persones, ja que també s’han produït 1.270 baixes en el padró des de juliol de 2023 fins al març de 2024.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -