14.3 C
Amposta

Joventuts Musicals de Tortosa clou la temporada 2022 amb un  concert del Duo Scudeller-Esquinas

Un cop entregats els premis, va tenir lloc l'últim concert de la temporada de Joventuts  Musicals, que enguany ha comptat 11 propostes musicals de tipologia diversa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El primer concurs de música Felip Pedrell, coorganitzat per l’Ajuntament de Tortosa i  Joventuts Musicals de Tortosa, ha tingut lloc aquest dissabte al Teatre Auditori Felip  Pedrell. Amb una quinzena de participants el concurs va contribuir a apropar la música  del compositor tortosí als joves del territori. Un concurs amb 2 modalitats: Piano i Cant i  un total de 5 categories, per a joves d’entre 12 a 21 anys. El jurat estava format pels  membres del Trio Pedrell, que van destacar la qualitat i treball de tots els participants. 

La presidenta de Joventuts Musicals de Tortosa, Elisa Huguet, es va mostrar molt  satisfeta del resultat del primer concurs, explicant que “en aquest any Pedrell s’ha  posat en valor la figura d’aquest compositor tortosí en moltes vessants i àmbients,  però crèiem que era necessari també apropar la seua obra a la gent més jove, i  aquest concurs és la base per aconseguir-ho“. “En properes edicions tenim la  voluntat i compromís de poder incorporar el concurs en el marc del Festival Felip  Pedrell, de caràcter biennal“, ha afegit la presidenta. 

Per la seua part, el regidor de Cultura, Ximo Martorell, ha agraït la tasca que duu a  terme l’entitat cultural al llarg de l’any i ha destacat la voluntat del consistori tortosí  perquè el concurs de Música Felip Pedrell tinga continuïtat. “La nostra voluntat és la  de seguir difonent l’obra del compositor tortosí més il·lustre, i aquest concurs n’és  una fantàstica oportunitat per arribar als més joves“, ha apuntat Martorell. 

En la fase única de Piano les guanyadores van ser Clàudia Adell (categoria A), Si Yu  Lu Huang (Categoria B) i Sílvia Carles (Categoria C). Pel que fa a la modalitat de Cant  van esdevenir guanyadores Berta Margalef (Categoria A) i Núria Esquinas (Categoria B). Els premis són xecs per bescanviar en material musical i partitures a un  establiment del territori. A més tots els participants van rebre obsequis relacionats amb  Pedrell gràcies a la col·laboració de MundoLuz, Ebretech Consulting, Accent  Ensemble i Taller d’imatgeria popular Calaix del Sastre

Un cop entregats els premis, va tenir lloc l’últim concert de la temporada de Joventuts  Musicals, que enguany ha comptat 11 propostes musicals de tipologia diversa, a càrrec  del Duo Scudeller – Esquinas, que entre les diferents propostes musicals, també van  oferir una obra del mestre Pedrell. Properament Joventuts Musicals de Tortosa donarà a  conèixer la temporada 2023.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -