14.3 C
Amposta

Jordi Gaseni, alcalde de l’Ametlla de Mar, presidirà l’Associació de Municipis per la Independència fins al 2023

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) a partir del 4 de juny tindrà nou president. Aquest s’espera que sigui Jordi Gaseni, alcalde de l’Ametlla de Mar, que ocuparà el càrrec fins al 2023, això sí, si no es presenta cap més candidatura. El dia 4 l’AMI farà una assemblea el Teatre Metropol de Tarragona, on Gaseni pretén fer un discurs per explicar el paper i les línies a seguir de l’associació dels pròxims dos anys. Jordi Gaseni ha explicat a Imagina Ràdio que si aconsegueix la presidència “serà de continuïtat amb matisos que desvetllarem el dia de l’assemblea”.

Aquest any hi ha canvi de president per donar compliment a l’acord posterior a les eleccions municipals del 2019 que contemplava que es partien el mandat Esquerra Republicana i Junts per Catalunya. Així doncs, els dos primers anys el president ha estat Josep Maria Cervera (Junts), alcalde del Port de la Selva, i els dos darrers el president serà d’Esquerra i, de moment, l’única candidatura és la de l’alcalde de l’Ametlla de Mar i actual vicepresident, Jordi Gaseni.

Gaseni ha explicat que, si finalment l’avala l’assemblea, “no hi haurà massa canvis, però sí que hi haurà algun ajust dins de l’executiva”. Segons l’actual vicepresident de l’AMI, “l’objectiu de l’associació és la independència de Catalunya i hem de resistir, aguantar i superar tota la repressió”. És molt important aquesta associació, segons diu, ja que “aglutina els ajuntaments, que son la institució més propera a la gent i tenim molt a dir”.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar conclou que “l’AMI va ser molt important l’any 2017 a la prèvia de l’1 d’octubre i ara ha de tenir un paper important per a refer-nos de la repressió, reclamar l’amnistia dels presos polítics i reforçar-nos per quan puguem fer un altre embat democràtic”. Jordi Gaseni assegura que “tots els que componem l’AMI som de diferents partits i ideologies i tots estem remant en una mateixa direcció, acordem i tracem línies amb uns objectius que son comuns”.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -