14.3 C
Amposta

Jordan trasllada al Parlament el malestar de la pagesia ebrenca pels robatoris de garrofes

El diputat al Parlament i cap de l’oposició de Tortosa registra diferents preguntes dirigides a la Mesa del Parlament per demanar explicacions sobre les mesures activades per evitar els robatoris i les possibles ajudes a la pagesia afectada

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa i diputat al Parlament de Catalunya, s’ha adreçat per escrit a la Mesa del Parlament per demanar explícitament quins son els mecanismes activats pel Govern per frenar el robatori continuat de la collita de la garrofa que estan patint els pagesos de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. També ha demanat conèixer si hi ha previst cap classe d’ajut a la pagesia afectada i si es modificarà d’alguna manera la quantitat de garrofa confiscada perquè sigui motiu de detenció.

Aquestes preguntes arriben al Parlament de la mà del diputat ebrenc després de les queixes i concentracions de la pagesia ebrenca durant els últims mesos a causa d’un augment dels furts en la collita de la garrofa, que han portat a més a més, a avançar la campanya amb un fruit encara verd per por als robatoris.

L’elevat preu d’aquest cultiu n’ha disparat els robatoris, després que se n’hagi incrementat la demanda per parts de sectors estratègics com són el gastronòmic, el farmacèutic i fins i tot el cosmètic. S’han tirat endavant diverses mesures per frenar els robatoris, com ara acreditar la procedència del fruit amb la DUN o limitar la quantitat de garrofa venuda per cada finca a 5.000 quilos per hectàrea, però tot i això, no s’ha aconseguit acabar amb els furts.

És en aquest context en què Jordan ha posat damunt la taula aquesta problemàtica que afecta principalment Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona, però que necessita mesures que vagin més enllà del territori. En aquest sentit, Jordan ha manifestat la seua preocupació per la pagesia afectada i ha demanat al Govern “accions concretes i efectives per evitar més robatoris i mesures per donar suport als pagesos afectats, que han vist desaparèixer les seues collites i se senten desprotegits per una administració que no tira endavant mecanismes suficients per evitar-ho, tot i conèixer el problema”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -