14.3 C
Amposta

Jesús tria les 10 propostes finalistes del pressupostos participatius de les 57 presentades

Les propostes guanyadores s'executaran per ordre d'elecció i fins exhaurir els 40.000 €

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Durant els mesos d’abril i maig qualsevol persona vinculada a Jesús ha pogut presentar el seu projecte de millora. S’han presentat un total de 57 propostes, tant per vies telemàtiques com de manera presencial, presentades tant per particulars com per les diferents entitats del poble. D’aquestes, 13 propostes han estat descartades per no complir algun dels criteris establerts a les bases reguladores i les 44 restants s’han reduït a 34 per raons de similituds i agrupació dels diferents plantejaments en una mateixa opció.

La propera fase serà la de votació popular que es durà a terme durant tres setmanes als mesos de setembre i octubre. La votació podrà fer-se per mitjans electrònics i també de manera presencial. Els majors de 16 anys, empadronats a Jesús, podran escollir quines són les seues 3 candidates a ser executades.

En el marc del Consell de Participació Ciutadana, les mateixes entitats que en formen part han estat les que han prioritzat, mitjançant un sistema de votació, les 10 finalistes. Les propostes són les següents:

  1. Eliminació de barreres arquitectòniques.
  2. Passeig Puig: passeig verd.
  3. Arranjament voreres i carretera de Roquetes.
  4. Enllumenat d’entrada a Jesús per carretera de Xerta.
  5. Escenari per a festes.
  6. Insonorització del pavelló.
  7. Condicionament acústic de la sala d’assaig de l’Escola de Música.
  8. Naturalització dels patis a l’Institut Escola Daniel Mangrané.
  9. Nova instal·lació de fontaneria, aigua freda i calenta, als vestidors del camp de futbol.
  10. Nou punt de connexió Wifi.

Cal destacar que s’ha comptat amb la col·laboració dels alumnes de l’assignatura d’emprenedoria de 4t d’ESO de l’IE Daniel Mangrané que, després d’una xarrada de la regidora de Participació Ciutadana feta al mateix centre a l’inici del curs, han treballat per grups els seus propis projectes adaptant-se a les bases establertes. Ells mateixos han presentat les propostes a la resta d’alumnes de l’Institut-Escola per tal de passar a la fase de votació interna al mateix centre. El compromís amb els alumnes, per part de l’EMD de Jesús, va ser que l’opció escollida com a guanyadora del centre passés directament a la fase de Votació Popular. La seua proposta és el “nou punt de connexió Wifi”. Tal com Eva Marro, regidora de Participació Ciutadana, diu que “amb aquesta iniciativa es pretén apropar l’administració al jovent, per tal de fer més fluida la comunicació entre totes les parts i treballar per un model de participació fàcil, útil i obert a tothom.”

Marro també emfatitza que “el procés de pressupostos participatius és una eina útil de governabilitat, que a part de donar veu als veïns i les veïnes, ens permet als representants de l’administració tenir una fotografia a temps real de les mancances i necessitats que preocupen tota aquella ciutadania compromesa amb la millora del nostre poble.” El web de Pressupostos Participatius s’anirà actualitzant a mesura que el procés vaja avançant, per tal d’informar en tot moment de la fase en què es troba el procediment i quins seran els següents passos a seguir. Les propostes guanyadores s’executaran durant el proper any, per ordre d’elecció i fins exhaurir la partida pressupostària de 40.000 € destinada per a aquesta edició.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -