14.3 C
Amposta

Intervenen més d’1,3 milions d’euros en un maleter a l’Àrea de Servei del Baix Ebre, a l’Aldea

El portador dels diners ha estat denunciat a la Llei 10/2010 de prevenció del blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Guàrdia Civil de l’Ametlla de Mar va procedir el 31 d’agost a la confiscació d’1.375.740 euros, mentre participava en un dispositiu policial a l’autopista AP-7, concretament a l’Àrea de Servei del Baix Ebre sentit nord de la localitat de l’Aldea.

Els agents van aturar un vehicle, amb matrícula belga, ocupat per dos individus de nacionalitat turca i un altre belga. Després de la identificació dels ocupants es va procedir a inspeccionar el vehicle, localitzant al maleter dues maletes que aparentment contenien roba i estris. La policia les va examinar i van detectar que amagaven una gran quantitat de feixos de bitllets de diferent valor.

A l’hora de requerir qui era el titular dels diners i la seua procedència, es va fer responsable de la mateixa el ciutadà belga, sense voler donar explicacions o justificació de l’origen o destinació d’aquesta gran quantitat de diners en efectiu ni aportant justificació respecte al seu transport.

En no aportar la declaració obligatòria que tota persona ha de presentar quan es realitzen moviments per territori nacional de mitjans de pagament per import igual o superior a 100.000 euros, es va aixecar una acta de denúncia per infracció administrativa prevista a la Llei 10/2010, de prevenció del blanqueig de capitals i finançament del terrorisme, procedint a la intervenció de diners i posterior ingrés en un compte corrent de Banc d’Espanya destinada a aquests efectes.

La Guàrdia Civil, dins de l’Estratègia Nacional contra el Crim Organitzat i la Delinqüència Greu, desenvolupa a la demarcació de Tarragona diferents dispositius policials. La finalitat és la detecció de conductes compatibles amb activitats de criminalitat financera derivada del tràfic de drogues o altres modalitats de delinqüència organitzada o de finançament del terrorisme.

La Guàrdia Civil, a través de la Cooperació Internacional i mitjançant les seues unitats d’investigació, continua les tasques per a l’aclariment l’origen presumptament il·lícit d’una suma tan important de diners.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -