14.3 C
Amposta

El Pinell de Brai reclama la reobertura del consultori local i portarà les queixes dels veïns al Síndic de Greuges

Des de l'ajuntament, i seguint l’exemple de municipis com Benifallet, s’impulsarà una recollida de queixes de la població per traslladar-les al Síndic de Greuges

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament del Pinell de Brai ha comunicat aquest dijous que van entendre i respectar en el seu moment la decisió del Departament de Salut de la Generalitat de reorganitzar els consultoris mèdics locals mentre va durar l’estat d’alarma i el confinament obligatori. Però un cop passats els moments més crítics en què hi havia perill de col·lapse del sistema sanitari denuncien que actualment “l’atenció sanitària als consultoris locals no cobreix les necessitats de la població.” Així mateix, l’ajuntament vol deixar clar que responsabilitza d’això exclusivament el Departament de Salut, alhora que eximeixen de tota responsabilitat els professionals sanitaris.

El consistori terraltí assegura que aquesta reorganització “és una nova retallada damunt de les que ja portàvem, i la conseqüència més greu és que actualment ja no hi ha metge diàriament als consultoris locals. Com totes les retallades de serveis públics, aquesta també perjudica principalment els col·lectius més vulnerables, i entre d’altres i particularment als nostres pobles, la gent gran.”

Ara com ara, la major part de consultes i visites mèdiques es fan via telefònica, però l’Ajuntament del Pinell creu que aquest mitjà “no és adequat, per insuficient, i a més a més elimina un component de qualitat com és la confiança i l’empatia entre els professionals i els usuaris.”

Des de l’Ajuntament del Pinell de Brai demanen al Departament de Salut:

  1. La reobertura del consultori local del municipi.
  2. La reprogramació de totes les visites.
  3. La presència d’un equip sanitari format per metge o metgessa i infermer o infermera de dilluns a divendres (tal com era abans de la pandèmia).
  4. La garantia d’un espai d’assistència segur per als professionals que atenen i per a les persones usuàries.
  5. La inversió dels recursos necessaris per atendre de manera prioritària aquestes demandes.

Totes aquestes demandes se li han fet arribar a la consellera de Salut, Alba Vergés i Bosch, mitjançant una carta que li ha dirigit l’alcaldessa del Pinell de Brai, Eva Amposta Serres, en representació del consistori.

Al mateix temps, des de l’ajuntament, i seguint l’exemple d’altres municipis veïns com Benifallet, s’impulsarà una recollida de queixes del veïnat per traslladar-les al Síndic de Greuges. La recollida s’iniciarà durant aquest mes de setembre i es podrà fer de forma telemàtica o presencial.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -