14.3 C
Amposta

Iniciat el projecte cultural “Batalla de la Memòria: llegir per recordar” a les Terres de l’Ebre

La Diputació de Tarragona i la Generalitat promouen la cultura de la pau a través de la lectura

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) i la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han engegat, pel quart any consecutiu, el projecte cultural “Batalla de la Memòria: llegir per recordar”, amb l’objectiu de difondre la història recent i fomentar la cultura de la pau i els valors democràtics a través de la lectura.

El programa, centrat en la recuperació de la memòria democràtica, posa l’èmfasi en la Batalla de l’Ebre, tot i que també tracta altres aspectes de la Guerra Civil Espanyola i la postguerra, així com conflictes contemporanis.

Les activitats del projecte inclouen la creació de clubs de lectura tant per a públic infantil com adult, amb sessions en diverses biblioteques del territori. Les lectures triades aborden temes relacionats amb conflictes armats i la memòria històrica.

Com a novetat d’aquest any, s’ha iniciat un club de lectura virtual accessible a través de la plataforma Tellfy, ampliant així l’abast del projecte més enllà de les Terres de l’Ebre.

A més, està prevista una trobada amb els participants dels clubs de lectura a Corbera d’Ebre el 8 de juny, en la qual es projectarà un documental i es debatrà amb l’autora del llibre “Florencio Pla: la dignitat robada”, l’historiador Raül González Devís i el director del documental Andreu Garcia.

Amb aquesta iniciativa, la Diputació de Tarragona i la Generalitat reafirmen el seu compromís amb la preservació de la memòria històrica i la promoció de la cultura de la pau a través de la lectura i el debat.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -